Szopizast helyett alszik a baba a mellen, volt valakinek hasonló? Mit tudott ezzel kezdeni?
Próbáld meg többször elvenni a melled,ha úgy érzed,nem szopizott eleget. Viszont úgy,h ne várd meg,míg bealszik,hanem előbb. Aztán még mielőtt sírni kezd,tedd újra mellre.
Bár emlékeim szerint egy 5 hetes baba még nem szopizik túl sokat. Azért figyeld a súlyát,abból látod,eszik-e elegendőt.
Amikor én így voltam a fiammal,javasolta a védőnő,h mérjem a súlyát evés előtt és után,pont úgy,mint a kórhazban születés után. Így nagyjából tudnád,mennyiket eszik.
Remélem,tudtam segíteni!
Elmondom nekem hogy sikerült ezt a helyzetet megoldani, bár nem biztos hogy mindenki egyetért majd.
Ugyanígy volt a babám, hogy inkább aludt mint szopott és aztán nehezen is volt ebresztheto (3 hetes volt ekkor). Bereltunk mérleget és mindig mertem evés előtt és után, majd kiegészítettam a mert mennyiséget 60 mL-erre tapszerrel. Egy idő után megerősödött a bébim annyira, hogy már nem kellett tapszerrel kiegészítenem.
Amúgy a gyerekorvos javasolta így.
Tudom mondják ezt a cumizavart, de nekem nem ment a kanállal etetés, csak szetfolyt mindenhová a tápszer (de nem is volt probléma). Ja meg egyszer csináltam 3 napig a szaporító fejest.
Szerintem szerezz mérleget és látni fogod mi a helyzet, megnyugszol ha látod h nem éhezik!! Testtömeg kg * 120 g elég egy nap alatt tejes babának.
Azóta 10 hetes és nem kell neki potlas.
Szoptatás közben is lehet enni. Célszerű egyébként beszerezni valami hordozóeszközt, (szövött hordozókendő) beleteszed a babát kendőbe, készítesz enni inni magadnak és aztán leülsz egy fotelbe szoptatni. A lehető legjobb dolog a babának lelkileg és fizikailag is az öledben cicin aludni. Jót teszel vele. Nagyjából az első 3 hónap iszonyatosan nehéz vagyis melós szoptatás szempontjából, aztán félévesen könnyebb lesz, és egyéves kor körül már laza dolog.
Én is épp szoptatok és közben alszik a baba az ölemben. Ez normális.
*mármint "ha nem erőltetném, nem hízna"
Köszi mindenkinek még egyszer! Ha van még ötlet, írjatok légyszi.
Gratula annak, aki tudta szoptatni hosszan a babát/sok sikert, ha valaki még szopiztat 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!