Nagyon vékony szoptatós anyukák? Normális, hogy fogyok?
Figyelt kérdés
4,5 hónapos a kisfiam, soha nem voltam valami vastag, de most már kezd elkeseríteni a súlyom. Ő a 3. babám, a lányaimat sajna nem tudtam szoptatni, igy velük tudtam tartani a súlyomat, amivel kijöttem a kórházból. Igaz velük többet is szedtem fel. Most 56 kilóval szültem, 51 kilóval jöttem haza és most 45 kiló vagyok. Félek, hogy nehogy baj legyen a vége. Eszek pedig rendesen, de a szoptatás mindent felemészt rajtam. 8-szor minimum szoptizik a babám, úgy 3 óránkét átlagban. Csoda , hogy még tejem van. Azt nem mondom, hogy bőven, de van annyi, amitől fejlődik rendeseb. Vannak itt még hasonló problémával küszkődő anyukák? Ha majd abbahagyom a szoptatást, akkor van esély hogy visszajön rám valami? Nagyon zavar ez az egész, kb. mint a túlsúlyok anyucikat. Én se merek strandra menni, bénán nézek ki. Mellettem a 3 gyerek, tök fehér vagyok ( szolizni nem merek) , az alakom meg olyan mint egy 10 éves kislánynak. Esküszöm mindenki úgy megnéz, hogy nagyon zavar.
2010. júl. 16. 22:33
1/8 anonim válasza:
az elöbb is volt egy kérdés és ott irtam hogy én is fogytam mert az átlagsúlyom 51 kg- és lefogytam cicizés alatt 47 körülre szóval nem sokat de meglátszott.
- szoptatás után visszahiztam de nem egyszerre hanem folyamatosan.
-engem nem zavart fizikálisan csak gyenge voltam és emiatt cseréltük le a babakocsit mert kemény meló volt vele fordulni is...
szóval ne aggódj 6 -7 hósan már bevezetheted neki a kajákat és akkor kevesebbet fog cicizni és kezdhetsz sokat mozogni és jókat enni úgy fog rád rakódni némi plusz - nem zsir-
de egy jó tanács szedj valamilyen vitaminkészitményt is mert sokat segithet a teljes értékü étrend mellé...
2010. júl. 16. 22:40
2/8 A kérdező kommentje:
Aha, köszi, vitaminra gondoltam én is! Én is gyenge vagyok, hátam teljesen kivan a baba súlyától, a szoptatási pozició is kellemetlen, szóval ez mind a vékonyságom hátránya. Jó neked, hogy nem zavart, nekem is el kéne fogadnom , csak nap mint nap találkozok egy emberrel tudi, aki szörnyűlködik, hogy én már 3 gyereket szülte. Nemsokára 30 éves leszek, aztán azt hiszik most ballagtam. 50 évesen biztos jó lesz majd, de most nem örülök neki.
2010. júl. 16. 22:44
3/8 A kérdező kommentje:
Megtaláltam a másik kérsét, akkor tényleg lehet a szoptatástól fogyni. Csak valaki örül ennek, én meg nem!
2010. júl. 16. 22:46
4/8 anonim válasza:
Szia!
Én is világ életemben nagyon vékony voltam, 24 éves koromban is elkérték még a személyimet, ha cigit akartam venni.
1* voltam 50 kg, egyébként mindig alatta. 58 kg-val mentem szülni 51-52 vel jöttem ki. Én csak 3 hónapig tudtam szoptatni, de minden lement rólam pikk-pakk. Sajnos. :( Pedig szerettem volna megtartani a kilókat. Mindenem elvékonyodott, a combom, a karom, hasam sincs... semmi.
Ma már 13 hónapos a kisfiam, itt vagyok 160 cm-rel és 46 kg-mal, mindenki az öcsémnek nézi a fiamat. Múlt héten voltunk strandon, lehet, hogy megbámultak, nem tudom. Szörnyen vékony vagyok és sajnálom is. :(
2010. júl. 17. 08:04
5/8 anonim válasza:
Szia.Lánykoromban 47kg voltam,62-vel mentem szülni 1 éve. 58 voltam,amikor hazajöttünk. 6 hónapig még nagyon lassan fogytam, januártól nagyon fogyok. Most 43 vagyok. Szedek vitaminokat,már orvosnál is voltam. Sokszor gyengének érzem magam. A fiam 10 kg és még mindig szopik. Próbálom leszoktatni,de nem akarja.
2010. júl. 17. 08:38
6/8 anonim válasza:
Szia!
ÉN 50 kg-val estem teherbe (172 cm magas vagyok), a kórházból 48 kg-val jöttem ki, amit azóta is "tartok". A babám most 7 hónapos, kb. szülés után kezdtem futni. Jelenleg heti háromszor-négyszer futok 35-40 percet. És simán, minden probléma nélkül szoptatok.
Neked is simán lesz tejed, egész egyszerűen ilyen az alkatod, gondolom a Te ismerőseid is sopánkodnak, hogy kész csoda, hogy tudsz szoptatni.
2010. júl. 17. 10:47
7/8 anonim válasza:
Én is a fogyó anyukák táborát gyarapítom. Itt mindig arról olvasni, hogyan lehet fogyni szülés után, mindenkin rajta marad a plusz(csak rajtam nem)"gondoltam eddig"! Én is vékonyabb vagyok, mint terhesség előtt, pedig sajnos nem is igazán volt tejem. Csak az embernek egx baba mellett nem mindig van ideje enni, meg nem akkor eszik amikor akar. Meg nálam az is közrejátszott, hogy mindig minden fontosabb volt mint az, hogy egyek. Mostmár 14 hónapos a pici, és megindultam lassan a hízás rögös útján! Úgyhogy idővel biztos visszaszeded a kilókat!
2010. júl. 17. 14:06
8/8 anonim válasza:
Én terhesség előtt 53kg voltam,szülés után 3 hónappal 51 kg!
Szerintem ez nem baj!Ha már nem fog szopizni a babád,lehet hogy hízol picit!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!