Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt más is meghízo...

Szoptatás alatt más is meghízott? Nehéz lesz leadni majd ha befejeztem a szoptatást?

Figyelt kérdés
2010. júl. 16. 16:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Két típus van. Az egyik a szoptatás alatt kifejezetten fogy, a másik meg épp hogy nem tud fogyni, nyilván a hormonhatás miatt. Az, amelyik a szerencsésebb, valamiért szeret poénkodni azon, hogy mások meg nem tudnak a szoptatástól fogyni. Pedig én sem tudok. Most a harmadik babámat szoptatom, komoly diétát tartok, 1000 alatti kalóriával, tornával, stb. Így tudom tartani a súlyom. A jó hír, hogy ha ez az oka, akkor a szoptatás befejezése után könnyen le lehet fogyni. Nekem az első kettővel a szopik befejezése (illetve már a radikális lecsökkenése) után maguktól röpültek le azok a kilók, amiktől szoptatás alatt nem tudtam megszabadulni. Egyébként a vicces kedvű anyukának üzenem, hogy a babák is soványabbak lesznek a szoptatás befejezése után, nem maradnak ilyen ducik. (Már ha nem tápszerre térünk át, hanem idősebb korban normál étrendre.) De az is normális.
2010. júl. 19. 09:24
 12/19 anonim ***** válasza:
6 hónapja szoptatok, az első 2-3 hónapban fogytam, leadtam 3 hét alatt a rajtam maradt kilókat, most vékonyabb vagyok, mint várandóság előtt. Az első időszak 2-3 óránkénti szotatásának eredménye, pedig naponta 6-7 x eszek, ettem, és az első időszakban éjszaka is legalább 2x.
2010. júl. 19. 13:03
 13/19 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint ez nem csak nálam gond. Állandóan éhes vagyok, mindig ennem kell valamit, így én nem csodálkozom, hogy nem fogyok. Ettől független én is vártam a "csodát", de nem jött. Szóval ne is várjam tovább.
2010. júl. 19. 13:57
 14/19 xStefix ***** válasza:

Lányok, szerintem nagyon nem mindegy, hogy mit is esztek, amikor rátök jön az ehetnék!

Az, hogy a szervezet a szoptatás ideje alatt "folyamatos" éhséget jelez, önmagában nem baj, sőt. Hiszen a tejtermelés meglehetősen nagy munkát jelent, a napi kb. 500 plusz kalória csak egy része a valóságnak...

De ezt az éhséget valóban laktató ételekkel célszerű "kezelni", nemcsak dobálni befelé az üres kalóriákat! Ettől ugyanis csak a kilók fognak feljönni, de az étvágy továbbra is megmarad.

A szénhidrátok (mint legáltalánosabb energiaforrások) fogyasztása csak részben elégséges - nagyon fontos lenne, hogy ezek a szénhidrátok valóban értékes anyagokat is tartalmazzanak, mondjuk minél természetesebb formában fogyasszuk őket! Így pl. a "normális", finomított lisztből készült kenyér- vagy tésztafélék fogyasztása nem nagyon fogja meghozni a várt sikert. Sokkal helyesebb, ha teljes kiőrlésű lisztből készült élelmiszereket fogyasztunk, mert azok sokkal értékesebbek és hosszabb ideig tartó teltségérzetet is okoznak.

Az egyik előttem író anyuka 1000 kalóriás étrendjét viszont kifejezetten károsnak gondolom, pláne szoptatás alatt és pláne (valószínűleg) orvosi felügyelet nélkül. Nem akarok huhogni, de lehet, hogy csak idő kérdése és súlyos hiányállapot alakul ki belőle... Ez az érték első ránézésre is messze elmarad egyáltalán a minimális alapanyagcsere értéktől!

2010. júl. 19. 14:34
 15/19 anonim ***** válasza:

én is hiztam de miota nem szopizik csak éjszaka azota visszaálltam,már csak 2kg van rajtam

azelött 64 voltam most már csak 58,nekem könnyen mentek le a kilok mert elmult a farkaséhségem,én nagyon kivanos voltam az elsö 5honapban még szoptattam

2010. júl. 19. 20:23
 16/19 anonim ***** válasza:

8 hónapja szoptatok, és azért híztam csak 2 kilót, mert odafigyelek. Nem diéta, csak az üres kalóriákat kerülöm, semmi édesség, semmi nasi, esti kajálások, és mégis kerek maradok. Elkeserítő.

Más anyukák mind fogyan körülöttem...

2010. júl. 20. 11:57
 17/19 anonim ***** válasza:
a kerekséget persze nem a 2 kilóra értem, hanem még a terhesség hájaira-bájaira :) (15kg)
2010. júl. 20. 11:58
 18/19 anonim ***** válasza:
Hát én is híztam, pedig szülés után egy héttel már tök csinos voltam, aztán persze szoptatás alatt nem figyeltem az alakomra, hát meg lett az eredménye.13 hónapig szoptattam,10 kg jött fel rám, mióta abbahagytuk elkezdtem futni meg nem eszek édességet, de úgy tűnik ez kevés, komolyabb diétába kell kezdenem.
2010. júl. 20. 12:58
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ez alkati dolog.En pld nem hizok terhesseg alatt,viszont szoptataskor igen.Es ez nem csak attol fugg mit eszunk,hanem a hormonok miatt probal a szervezet minel tobbet raktarozni.

Baratnom 23 kg hizott terhesseg alatt,1 eve szoptat es kevesebb mint a terhesseg elott volt.

2010. júl. 20. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!