Növekedési ugrás után lehet, hogy az a baja, hogy túl sok lett a tejem?
3 honapos a babám. Igény szerint szoptatom. Gyanús, hogy növekedési ugrásunk volt az elmúlt 1 hétben, mert többször ébredt éjjel, nyűgösebb volt. Most hirtelen sokkal többet aludt éjjel, csomót bukott, az éjjeli nagy alvás után ráadásul jó nagy adagot, amikor a brutál teli mellemből szopizott. Napközben is többször bukott, pedig ez nem jellemző. És többször szopi közben elengedi a cicit és csak néz rám vagy éppen sír ilyenkor.
Szóval lehetséges, hogy túl sok tejet csinált magának és most az a baj?
Nekem is 3 hónapos a lányom, pár napja jóval többször kel éjjel, és ma észrevettem, hogy nagyon sok a tejem. Úgy látszik, ez normális dolog akkor :). Amúgy az enyém folyton bukik, már a kórházban egy naposan is bukott.
De akkor visszatérve a kérdésre, valószínűleg a babák provokálják ki a sok tejet :).
Nem tudom, szerintem nem különösképp erős, eddig nem volt rá panasz
Nappal 1 mellből etetek, és minden szopinál másik mellet kap. Mivel iszsz baba, mindig kap cicit, amikor csak kéri. Korábban óránként, most már eljutottunk oda, hogy csak 1,5-2 óránként. Persze ilyenkor nem mindig éhes, sokszor csak cumizni akar vagy épp csak szomjas. Cumija nincs, mindig kap cicit, amikor kéri.
Éjjel szoktam 2 mellből etetni, mert csak 1-2 alkalommal kel, és ilyenkor mindkettőt odaadom neki, különben nagyon túltelítődne az amelyik kimaradt. Általában 10 percet hagyom az elsőn, utána átrakom a másikra, ezen kb 15 perc és elalszik. Mindig cicin altatok.
Nagyon jól csinálsz mindent! Ügyesek vagytok. Valószínűleg, most több lett a tej, de ez majd be fog állni, szerintem pár nap kérdése.
Az én babám is sokszor bukott, főleg este amikor csak komfortszopizott volna, de még a tejleadó reflex beindult, ilyenkor kijött a felesleg. Azt hiszem másfél - két hét volt nálunk, és minden egyes nap /este.
Szerintem nálatok is be fog állni. Amúgy a bukás előtt nyugtalan a babád, esetleg maga a bukás zavarja, utána láthatóan rosszul érzi magát, esetleg sír? Ha nem, akkor csak a felesleg jött ki, ebben az esetben megkönnyebbülnek a babák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!