Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Rengeteg tejem van. Mi az a...

Rengeteg tejem van. Mi az a mennyiség, amit van értelme tárolni?

Figyelt kérdés

Jelenleg kb. 5 liter van már pici, 180ml és 240ml poharakban lefagyasztva - mindez kevesebb, mint 2 hét alatt gyűlt össze.

Milyen készletet érdemes felhalmozni? Ha az megvan, akkor továbbadnék belőle, de először szeretném magam bebiztosítani ínséges időkre, főzelékekre, stb.

2008. nov. 16. 10:32
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem is borzasztó sok tejem volt és van is, pedig a fiam már 23 hónapos. Még mindig szopik és ha ébredés után kéri és adom neki, akkor jól is lakik vele. 7 hós koráig nem fogadott el mást a tejcsin kívül.

Én sosem fejtem, nem fagyasztottam semmit. De ha újra kellene kezdeni, megtenném. Nem volt szerencsére semmi gond, de ha esetleg beteg leszel és olyan gyógyszereket kapsz vagy valami miatt nem szoptathatsz ideiglenesen, akkor jó ha van. Én olyan két hétre való adagot fagyasztanék. A főzelékekhez nem kell előre fagyasztani, majd akkor kifejed mikor kell.

2008. nov. 16. 11:04
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Szerencsésnek mondhatod magad, nekem csak annyi tejem volt amennyi pont elég a babának. Az elején még tudtam fejni,de mostmár nem. Annyit fagyasszál le amennyit gondolsz, de arra figyelni kell, hogy fél évnél tovább nem tárolhatod a fagyasztóban sem. Érdemes ráírni a poharakra, hogy mikor raktad be a hűtőbe és ha kelleni fog akkor minig azt veszed ki amit hamarabb fagyasztottál le. tymy
2008. nov. 16. 11:23
 3/10 anonim ***** válasza:

Ennyi tej nem apad csak úgy el.Nekem is sok volt és fagyasztgattam,a kukába végezte...Add le a tejet az anyatej gyűjtőbe,így segíteni tudsz másoknak is!Max:8 dl-t lehet bevinni,az e fölöttit lefogyaszthatod.:)

10 éve még korlátlanul lehetett vinni tejet én napi 1,2 l-t hordtam.Mellette pedig hatalmasra nőtt a fiam!Minél többet szopik és fejsz,annál több lesz.:)

2008. nov. 16. 11:47
 4/10 anonim ***** válasza:

Tényleg rengeteg, szerintem eleg a babadnak kevesebb is. Én azt javasolnam, hogy beszelj a vedonoddel, és add le a felesleget, nagyon sokan nem tudnak szoptatni. tudom, sok huye vizsgalatot meg kell csinalni (tudoszures, aids szures), de nagyon sok baban segithetnel. )

amugy én is két-harom hetnyit fagyasztanek le elore

2008. nov. 16. 12:07
 5/10 anonim ***** válasza:
Nyugottan add le, ha tele a hűtő.Nekem is sokk van és 2 hét alatt tele lett a hűtő.Elvégeztettem a vizsgálatot, egy délután megvolt nem olyan nagy macera és a lényeg a tej literje 1800 Ft.Jól fogsz élni belőle.
2008. nov. 16. 13:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Ez a tejleadás nagyon jó dolog lenne, én is tejadó szerettem volna lenni. De a mi városkánkban nincs gyűjtőállomás, csak a 30 km-re lévőben. Így naponta odautazni, bevinni, már nem éri meg és a baba mellett nem is tudtam volna ezt megoldani minden nap.

Szomorú, hogy egy ilyen nagy városban mint a miénk nincs állomás és emiatt az sem tud leadni, aki szeretne.

Az első válaszoló voltam.

2008. nov. 16. 16:45
 7/10 anonim ***** válasza:

kijonnek a tejert, en ugy tudom!

hetente ketszer

2008. nov. 16. 23:33
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem mindenhova mennek ki sajna. A mi városunkban ez nincs így.
2008. nov. 17. 09:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha a városban nincs tejleadó állomás akkor is van megoldás. A védőnővel kell beszélni. Mert van olyan anyuka abban a városban is akinek tejre van szüksége. Annak felírja a gyerek orvos a tejet és ő háztól elviszi, neked meg a egészségpénztár kifizeti, tőlem igy is visznek tejet. És igy mindenki jól jár.Ha gondolod részletesen leírom neked.
2008. nov. 17. 10:23
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is sok tejem van fagyasztva, mert az elején nem tudtam mennyi lesz, de van egy honlap "anyatejmisszio" itt fagyasztva is eladhatod, persze ingyen.

2008. nov. 18. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!