Rengeteg tejem van. Mi az a mennyiség, amit van értelme tárolni?
Jelenleg kb. 5 liter van már pici, 180ml és 240ml poharakban lefagyasztva - mindez kevesebb, mint 2 hét alatt gyűlt össze.
Milyen készletet érdemes felhalmozni? Ha az megvan, akkor továbbadnék belőle, de először szeretném magam bebiztosítani ínséges időkre, főzelékekre, stb.
Nekem is borzasztó sok tejem volt és van is, pedig a fiam már 23 hónapos. Még mindig szopik és ha ébredés után kéri és adom neki, akkor jól is lakik vele. 7 hós koráig nem fogadott el mást a tejcsin kívül.
Én sosem fejtem, nem fagyasztottam semmit. De ha újra kellene kezdeni, megtenném. Nem volt szerencsére semmi gond, de ha esetleg beteg leszel és olyan gyógyszereket kapsz vagy valami miatt nem szoptathatsz ideiglenesen, akkor jó ha van. Én olyan két hétre való adagot fagyasztanék. A főzelékekhez nem kell előre fagyasztani, majd akkor kifejed mikor kell.
Ennyi tej nem apad csak úgy el.Nekem is sok volt és fagyasztgattam,a kukába végezte...Add le a tejet az anyatej gyűjtőbe,így segíteni tudsz másoknak is!Max:8 dl-t lehet bevinni,az e fölöttit lefogyaszthatod.:)
10 éve még korlátlanul lehetett vinni tejet én napi 1,2 l-t hordtam.Mellette pedig hatalmasra nőtt a fiam!Minél többet szopik és fejsz,annál több lesz.:)
Tényleg rengeteg, szerintem eleg a babadnak kevesebb is. Én azt javasolnam, hogy beszelj a vedonoddel, és add le a felesleget, nagyon sokan nem tudnak szoptatni. tudom, sok huye vizsgalatot meg kell csinalni (tudoszures, aids szures), de nagyon sok baban segithetnel. )
amugy én is két-harom hetnyit fagyasztanek le elore
Ez a tejleadás nagyon jó dolog lenne, én is tejadó szerettem volna lenni. De a mi városkánkban nincs gyűjtőállomás, csak a 30 km-re lévőben. Így naponta odautazni, bevinni, már nem éri meg és a baba mellett nem is tudtam volna ezt megoldani minden nap.
Szomorú, hogy egy ilyen nagy városban mint a miénk nincs állomás és emiatt az sem tud leadni, aki szeretne.
Az első válaszoló voltam.
kijonnek a tejert, en ugy tudom!
hetente ketszer
Szia!
Nekem is sok tejem van fagyasztva, mert az elején nem tudtam mennyi lesz, de van egy honlap "anyatejmisszio" itt fagyasztva is eladhatod, persze ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!