Ha nem szeretnék szoptatni, úgy mit kell tennem?
Mi az, hogy hogy fogja megmagyarázni az újszülött babának..??! :D:D Mit magyarázol egy 1-2 napos újszülöttnek most őszintén? Mintha megértené...
Amúgy meg a baba ahhoz szokik, amihez szoktatják. És egyáltalán nem igaz az, hogyha megszületik, a kérdező is hirtelen mindennél jobban akarni fogja szoptatni... Francokat. Nekem is ezt mondták, aztán mégis a szülés után is ugyanúgy a hideg rázott az egész szoptatástól.
A kérdező amúgy sem a véleményetekre volt kíváncsi! A magánügye, senkinek semmi köze ahhoz, hogy szoptat-e vagy sem.
Kérdező kapni fogsz tejapasztót és kész, ne aggódj! :)
#11: És talán a kérdésre kéne válaszolni! Nem pedig véleményt nyilvánítani a kérdező döntéséről, mert nem erről érdeklődött! Miért nem lehet tiszteletben tartani a másik döntését??! Mi köze bárkinek is ahhoz, hogy ki hogyan eteti a tulajdon gyermekét??
Tápszerrel is épp ugyanúgy fel fog nőni, bármennyire is hihetetlen ez egyeseknek..
Én is lepontoztam minden, magát anyának nevező lényt, aki csak pofázik kéretlenül, de nem a kérdésre válaszol.
Kérdező, van gyógyszer a tej apasztására, viszont úgy tudom, csak szülés után adják. Addig lehet lesz pár csepp tejed. Te döntésed, ne érezd magad rosszul a begyöpösödött háziszörnyek miatt, akik itt óbégatnak. Ezek élőben meg sem mernek szólalni.
Bocsi az OFF-ért, de már annyira nem bírom magamban tartani. Van egy 7 hónapos gyermekem és az első 4-5 hónapban boldog boldogtalan, ismerős-ismeretlen, közeli-távoli ismerős, rokon-barát mást se kérdezett csak hogy szoptatok-e? Vagy hogy meddig szoptattam? Miért hagytam abba..?!?!
Annyira elegem volt már ebből. Anyukámtól annak idején (30 éve) soha senki nem kérdezte meg hogy hogy csinálja, senki nem húzta a száját azon, hogy kit meddig szoptatott közülünk. Mi történt a világgal hogy most már ehhez is mindenkinek köze van? És főleg joga hogy be(le)szóljon?
Több fb csoport tagja is vagyok. Babás, édesanyás, mindenféle hasznos infóval szolgáló oldalnak. Ha bárki még csak elmeletben is felmer tenni ilyen kérdést konkrétan szétszedik az ősanyák. Ha valaki le meri írni hogy 6 hónapnál hamarabb elkezdte a hozzátáplálást, legalább 2-3 4-5 ember betámadja, hogy mégis hogy képzeli. Ne haragudjatok de az ilyen kommentelőkhöz szólok: nekik hogy esne ha folyamatosan a célkeresztbe találnák magukat a nevelési (etetési) elveik, érzéseik vagy döntéseik miatt?
Tudom jó sok frappáns s mélyen felháborodott választ kapnék, minden második mondatban a “WHO”-ra és a kötődő nevelésre hivatkozva. De mondja már meg nekem valaki, hogy a tápszeres babák édesanyái miért nem kötöszködnek az anyatejes babák édesanyáival? Természetesen tisztelet a kivételnek mindkét oldalon.
Nekem pl rossz élmény volt a szoptatatás, pedig még szoptatási tanácsadó is volt nàlam nem 1x. Mindent megpróbáltam, de 3 hónap után elengedtem, mert nem ment. Emellett a folyamatos (mindenhonnan érkező) kérdések és piszkálódások hatására már ott tartok hogy ha lesz második gyermekünk akkor is max 3 hónapig szeretném szoptatni es senkivel nem leszek hajlandó ezt megosztani. Mert elegem lett ebből. Nekünk nincs bajunk a tápszerrel. Emellett hiszem és tudom, hogy a legtöbb édesanya a lehető legnagyobb szeretettel és gondoskodással fordul a kisbabájához. Tartsuk már ezt tiszteletben!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!