Bő egy éve ágytiszta közel 4 éves újra bepisil, miért?
Ha eddig már teljes biztonsággal ágytiszta volt, akkor valószínűleg lelki oka lehet a dolognak, érdeklődni kellene a közösségben. A gyermekkel pedig otthon bábozni, szerepjátékokat játszani, és engedni, hogy ő alakítsa a történetet. Előbb-utóbb (lehet, hogy kezdetben félénk, esetleg szégyenlős lesz, de ha megnyílik, és) valóban történt vele valami a közösségben, akkor bele fogja szőni a játékába.
Az én kisfiam 2,5 éves egyszer csak elkezdett dadogni. Akkor már elég szépen beszélt, még nem teljesen folyékonyan, de szépen mondogatta már a szavakat, amelyeket akadály nélkül ki tudott ejteni. Aztán jött a dadogás. Bíztam benne, hogy élettani, de azért otthon elkezdtem bábozni, szerepjátékozni Vele. Meglepődtem, amikor megtudtam, hogy nagyon fél az egyik nagyobb fiútól az oviban, aki már többször megütötte, és megszégyenítette egy-egy csúnya megszólítással, amit az én pici fiam a szívére vett. Azokban a hetekben próbáltam kijátszatni Belőle a frusztrációit, és lassacskán enyhült a dadogás, majd teljesen el is múlt. Nem állítom, hogy a játék hatására, de az biztos, hogy a játék segítségével megtudtam, hogy baj van a közösségben, és segítettem Neki enyhítenie a szorongását. Utána természetesen az óvónő bevonásával jobban oda tudtunk figyelni az oviban történtekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!