Nem tudom rávenni a kislányom a bilizésre, mi tévő legyek?
Nem azért tartogatja a pisit, mikor leveszed róla a pelenkát, mert fél a bilitől. Hanem élvezi, szereti tartogatni a pisit. Ez minden kislánynál meg van. Érdeklődjenek másoktól is. Ha nem tudjátok ezt elfogadni, sosem lesz veletek őszinte a kislány. Mert látja rajtatok a megvetést, és hogy betegnek tartjátok. Ezért bizalmatlanná válik veletek szemben és lázadni fog. Vagy mikor ránéztek, és palástolni próbálja a pisitartogatást. Összepisilja magát, mert nem mer táncikálni.
Aztán ilyenkor sok szülő viszi pszichológushoz, hogy mi történt a gyerekkel, hogy újra bepisil. Ja mert valaki zaklatta, meg bűntudatot ébresztett a gyerekben. "Jaj mit szólnak, ha meglátják. Hogy tartogatod a pisit."
Szia! A 4-5 válaszoló elméje nem ép, ne is figyelj rá, vannak sajnos az oldalon normálatlanok.
Ne izgulj, januárig még rengeteg idő van, egyik hétről a másikra is rengeteget tud változni. Egyébként meg, mi van, ha nem lesz szobatiszta 3 évesen? Majd az lesz 3 év egy hónaposan, vagy később, az élettani határ a 4 éves kor amúgy is. Nálunk is most alakul a szobatisztaság, már elmúlt 3 éves a kisfiam másfél hónappal, de nem izgulok, soha nem erőltettem a dolgot. Még csak kérdezgetni sem kérdezgetem, kell-e pisilni, hogy az ingert érezze, ne azért akarjon pisilni, mert én megkérdeztem tőle. Azt viszont sokszor megbeszéljük, hogy amíg nem a bilibe pisil, addig nem mehet sajnos óvodába - pedig már nagyon várja. Most vagy két napja már rendesen szól pisilésnél (a kakival már egy ideje nincs probléma, az a bilibe megy), száraz pelust veszek le róla, úgyhogy haladunk. Hagyjad, hagy ismerkedjen a bilivel, szokja csak meg, beszélgessetek róla, és majd megérik rá. Tényleg nagyon sok időtök van még. ;)
Nálunk hasonló volt a helyzet. Vettünk bilit és wc szűkítőt, mindkettővel csak játszott, de belepisilni nem akart.
Nyáron 2x próbáltuk pelus nélkül 3-3 napig. Mindig bepisilt, de már a 2. próbálkozásnál jezett, ha történt valami. Majd visszaadtam a pelust nappalra. Éjszaka már rég nem pisilt, így reggel kapta csak meg.
A bilit kitettem a konyhába, jól látható helyre és minden reggel felajánlottam, hogy a pelus helyett abba is pisilhet, de nem ültettem rá.
2. nap ráült magától pelusosan és mondta, hogy pisil, na gyorsan lekaptam róla a pelust és sikerült a bislibe csurgatni. Volt nagy örömtánc, később ez volt a motiváció 😁. További 2 hétig csak a reggeli pisi ment a bilibe. Majd szólt a következőnél is. Most járunk 4. hétnél, hogy minden pisi bilibe megy, viszont a kaki csak ritkán sikerül bilibe. Általában kéri a pelust. Ő most 2 éves 🙂.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!