Szobatisztaság miatt marad bölcsődés a gyermek?
"szept. végén vinném oviba, ahol természetesen feltétel a szobatisztaság ... persze, addig még tervezem, hogy hosszabb ideig pelenka nélkül próbálkozunk, nemcsak 2 napot, de mi van, ha mégsem alakul ki addig nála? nem tudom mi a (jog)szabály"
Az új évezredben biztosan nem létezett törvénycikkely arra vonatkozólag, hogy "nem lehet felvenni a nem szobatiszta gyermeket oviba, ha már betöltötte a 3. életévét". (Hogy korában mi volt erről a helyzet, nem tudom.)
Állítólag idén meg kifejezetten született jogszabály arra nétzve, hogy fel KELL venni a nem szobatszitát is.
Ha érdekel, linkelem az életkori feltételeket, mert kissé összetett: pl 2 és fél éves felveHETő, 3 évestől meg kötelező járni oviba -fejből nem tudom a hónap-nap határt-, kivéve, ha van indok a felvétel ellen. De ha nem szobatiszta, az önmagában nem indok, hogy ne vegyék fel.
Bár egyébként hazai körülmények okán, miszerint egy pedagógusra túl sok gyermek jut, jobban jár a gyerek is a, többi gyermek szinté és a pedagógus is ,ha csak szobatiszták járnak, mert a pelus elhagyásával még
nem azonnal magabiztosan válik szobatisztává egy gyermek, és 30 gyerek mellett a pedagógust a munkavégzésében akadályozza dadushoz irányítani napjában többször ezen gyermekeket, pláne, ha bekakil rendszeresen.
3 éves korig egyébként a legtöbb esetben ahogy jön a vizelési inger, azonnal csurog, eléggé nehezükre esik visszatartani, ami többnyire életkori sajátosság, érthető, bár egyénileg nagy a szórás e tekintetben.
Az ágybavizelés tartós megszűnése meg egyénenként mindig később alakul ki, mint a nappali szobatisztaság, tehát oviban evvel is számolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!