Hogy vizsgálják meg a gyereket, ha nem szobatiszta?
Úgy értem, ha beutal az orvos nephrológiára, mert késik az ágytisztaság, milyen vizsgálatokat végeznek el?
Ugyanígy érdekel, ha a széklettel kapcsolatos problémák (nem hajlandó bilibe, wc-be üríteni, csak otthon bugyiba vagy pelenkába) esetén ki akarják zárni a szervi okokat, annak a menete hogy zajlik?
Aki már volt ilyen helyzetben, megosztaná a tapasztalatait? Hány éves gyermeket vizsgáltak, mi lett a vizsgálat eredménye...stb.
Köszönöm!
Ha esetleg még jár erre valaki. Tehát július 25-én elmentünk Szegedre egy gyerekgasztros doktornő rendelésére, elmondtuk, hogy mi a gond. Ránézésre mondta, illetve jól megtapogatta, nyomkodta a kisfiam hasát, hogy valószínűleg tele van besűrűsödött "anyaggal" a bélrendszere és emiatt érzi a sok, értsd napi 5-10-15 székelési ingert, de nem tudja kinyomni, az jön ki, ami a besült széklet mellett el tud folyni - bocsánat az undi részletek miatt. Múlt hét csütörtökre visszarendelt minket Szegedre kivizsgálásra. Éhgyomorra kellett menni és vittünk székletmintát. Első körben megitattak vele vmi lötyit, ez volt a laktózterhelés - szerencsére negatív, utána volt bőrtesz - itt is minden negatív, pl. tej, tojás, eper, mogyoró stb., volt hasi röntgen, na ez ki is mutatta, amit a doki mondott, hogy masszív beragadt széklet van a beleiben. Vettek tőle 5 ampulla vért, egy halom dolgot vizsgálnak belőle, pl. lisztérzékenységet, pajzsmirigy funkciót meg még ezer dolgot. Egyelőre az eddigi 5 gramm helyett minden este 10 gramm macrogolt kell adnom neki, hogy minél jobban lazuljon a széklet és kijöjjön, ami be van ragadva. Az eredmények szeptember elejére lesznek meg, hátha akkor megtudjuk, hogy az étkezése mellett, esetleg van-e más is a háttérben.
És ami a legfontosabb, valami csoda folytán, múlt csütörtök óta, mióta hazajöttünk Szegedről, szól ha kakilnia kell és sikerül is a bilibe intézni. Néha vannak még balesetek, mert most ugye annyira lágy a széklete, hogy van mikor egy pukival vagy egy lehajolás/pocaknyomódás alkalmával kicsusszan egy kicsi, de hatalmas haladás, hogy szól és nem bekakil egyből. :-)
Szia, április végén múlt 4 éves a fiam. A 3. születésnapja után vettük le a pelenkát, a pisilés, ágytisztaság augusztus végére alakult ki. Másfél éves kora körül vettem észre, hogy szorulásos, kaptunk anno másik tápszert, kifejezetten székrekedéses gyerekeknek valót. Egy ideig még nem is foglalkoztunk a szobatisztaság kérdésével, mert akkor ugye még nagyon kicsi volt. Tavaly őszre már világossá vált, hogy vmi nem okés kakilás fronton. Először jöttek a szülői praktikák - semmi, családi javaslatra pszichológus 1. - nem lelki eredetű a baj, idegrendszeri éretlenség, ovi javaslatára pszichológus 2. - nem lelki eredetű, ő is idegrendszeri éretlenséget mondott, elmentünk egy TSMT-vel foglalkozó hölgyhöz - mutatott egy-két dolgot, amit lehetne korrigálni, de nem láttam, hogy sok köze lenne a szobatisztasághoz, akkor úgy döntöttünk a férjemmel, hogy oké, ha már hárman is azt mondják, hogy idegrendszeri éretlenség, akkor menjünk neurológushoz. Elmentünk - ez már idén június eleje volt -, azt mondta, hogy ez inkább gasztrós probléma, és mostanra jutottunk el, hogy már megvolt a kivizsgálás úgy, ahogy fentebb leírtam. A diagnózis egyelőre székrekedés, de a kiváltó okát még keresik. Egy tény, az én drága kisfiam sem zöldséget, sem gyümölcsöt nem hajlandó enni, azt mondja, hogy "Nem ízlik a színe!", na erre varrjak gombot... Amit megiszik az a Kubu, tudom nem a legjobb megoldás, de azért abban van némi rost, a narancs facsart levét, de szigorúan rostok nélkül és kb. ennyi, bár ez utóbbit tél végén már nem nagyon akarta. Azt mondják majd ez is változni fog, hát egyelőre semmi. Szeptember közepére már talán okosabbak leszünk.
Nálatok egyébként mi a gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!