Kislányom 3,5 éves, és még sehogy sem állunk a szobatisztasággal. Hogyan csináljam?
Sajnos születése óta szorulásos,ezért még nehezebb a dolog. Többször próbáltuk elhagyni a pelust, de mindig pisilés után szólt. Ügyes,okos,értelmes, de ez valahogy nem megy. A doktornőnk azt mondta hagyjam , majd szól a kislány ha már nem kér pelust. 4 éves korig belefér. De én már aggódom. A lányom csak azt mondogatja még szüksége van a pelusra, majd ha anyuka lesz leteszi.
Nagyon erőltetni nem szeretném,mert akkor az mégjobban kihat a kakilásra.
Azt nem tudod vele megbeszélni, hogy MIÉRT van szüksége a pelusra?
Arról is beszélgess vele, hogy nem akkor kell letenni, ha anyuka lesz: az oviban senkinek sincs pelusa már, és a suliban sem lesz. Meg hogy az nem baj, ha először lesz egy-két "baleset", te attól még szereted, most még csak gyakoroljátok, de te tudod, hogy megy ez neki.
Esetleg a KerekMese Bilidal is jó móka lehet.
És ha bemehet veled a wc-re?
Fürdés előtt ültesd rá a bilire, wc-re, csak üljön oda és próbálja meg, ha nem sikerül nem baj, hátha előbb utóbb kedvet kap hozzá. Ha egyben van a wc meg a kád ilyen esetben még jó is, mert ha engeded közben a fürdővizet, lehet az is meghozza az ingert.
Ha szeret babázni, akkor egy pisilős baba?
Elég ertelmesnek tűnik a lanyod,mar korának megfelelő,a peluson kívül. Szerintem finom "zsarolás" bevethető: pl pelusosok (mivel még babák)nem csinálnak nagylanyos dolgokat,vagy nen mennek vidámparkban/jatszohazba/moziba/vagy amit szeret. Vagy pl édesség,amit 3 éves már ehet,de baba még nem,akkor azt se lehessen,merz ő még pelusos...
Persze ezt mind nagyon egyutterzoen,m ég sajnálkozva,nem haragosan:úgy sajnálom,nem mehetsz ide még oda,mert oda csak bugyiban lehet...
Vagy mondd még neki h sajnos nincs pénz pelenkara és egyszerűen nem adsz rá.
Ha nincs értelmi /fogyatékossági baja,akkor vedd a kezedbe az irányítást és ne engedj neki .
A székrekedésre oszile,narancsle,szilvalekvar,gyumolcsszoszok,laevolac,aloe Vera gél esetleg nem váltak be?
A szobatisztasagot,ha érett rá a gyerek,kicsit lehet erőltetni.3 éves kisfiam hallani sem akart a Wcrol. Mivel láttam h érett rá,mikor láttam h pisilnie kell,raszoritottam a bilire,nem engedtem felállni,es belepisilt. 2-3 ilyen alkalom volt,rajott h nincs mitől félnie és 3 nap alatt szobatiszta lett szó szerint.persze mikor belesikerult a bilube,oromujjongas,meg mondtam h látod,nem fájt,nincs mitől félni. Lányom ugyanezt akarta játszani,vele is megcsináltam 2ev 8 hosan és ő is 1 hét alatt szobatiszta lett.
Csak rá kell jönniük,h ez milyen jó,nem kell félni. Vannak olyan gyerekek akik félnek az ujdonsagtol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!