Érdemes a szobatisztasággal próbálkozni, vagy várjunk még?
Több hónapja vettünk bilit, egyelőre csak "dísznek".
Múlt hónapban töltötte a második életévét.
A bili érdekli, a babáit, plüsseit ráülteti és mondja, hogy pisi/kaki, majd egy-két percig vár, utána megtörli az alvázukat.
A bilit nem erőltettük, de elmagyaráztuk, hogy mire való. Néha ruhában ráül, eljátssza, hogy belepisilt (lehet, hogy igen, ezt pelenkában nem tudjuk ellenőrizni), meg is törli magát/a nadrágját.
Ma a bölcsődében nagyon mutogatott a WC-re, ami ugye kisméretű. Kérdően ránéztem a gondozóra, hogy mit szól hozzá, ő annyit reagált, hogy "ó, nyugodtan, mi csak örülünk neki". Korábban még azt mondták, hogy egyelőre nem érett rá, halasszuk a dolgot. Mélyebben nem volt most időnk belemenni a témába.
A WC-n csupasz fenékkel ücsörgött egy darabig, de nem jött semmi. Utána ugyanúgy megtörölte magát.
A téma nagyon érdekli, de egyáltalán nem jelzi előre, hogy ingere lenne. Sőt, a nagydolgot még utána is letagadja, pedig csatornaszag lengi körbe.
Emiatt vagyok tanácstalan. Egyrészt erős érdeklődést mutat, másrészt nem látom, hogy tudatosulna benne az inger.
szombaton ne adj rá pelust. mond, hogy elfogyott, szóljon ha kell pisilni-kakilni.
össze-vissza fog mindent pisilni, de nem is az a lényeg, hogy szobatiszta legyen, hanem hogy ha majd folyik a lábán a pisi, akkor fogja megérteni, hogy azaz amire figyelni kell és annak kéne a wc-be mennie :)
na ezután lehet próbálkozni, addig felesleges is a wc-re ültetned, mert ő nem tudja, hogy mit szeretnél! :)
Kicsit az is benne van, hgoy féltem a bútorokat... A szőnyeget feltekerjük, de a kanapéról hirtelen nem tilthatom le. Az meg a nagy eszünkkel homokszínű, minden látszik rajta. Plusz nem tudom, hogy a szivacsba megülő vizelet mennyire lenne büdös néhány hét után, mert a 30 cm vastag szivacsot házilag nem tudom kitisztítani.
Eddig szerencsére még csak víz borult rá, de az is napokig száradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!