Ez miért lehet kislányomnál az éjszakai szobatisztasággal kapcsolatban, valakinél volt hasonló?
4 éves múlt áprilisban a kislányom. Év elején kb. egy heti száraz pelus után (korábban sosem volt egy napra sem száraz) levettük a pelenkát éjjelre. Minden különösebb rákészülés, hegyibeszéd stb. nélkül, még azt se figyeltük hogy ne alvás előtt menjen el pisilni, szóval egyáltalán nem volt fókuszban a téma, egyszerűen lekerült a pelenka és ezt követően kb. két hétig nem volt baleset. Utána viszont zsinórban szintén kb. két hétig bepisilt. Akkor úgy gondoltam, hogy ennek az lehet az oka hogy a párom nem a legjobban reagálta le az éjszakai baleseteket. Én mondtam neki, hogy majd elintézem a pisis cuccokat, éjszaka közepén lecseréltem stb. de ő is mindig bejött ilyenkor a lányunkhoz és faggatta, hogy miért nem vette észre, miért nem ment el pisilni alvás előtt stb. Ezután szerintem túl nagy hangsúly került a témára és végül a kb. 2 hét bepisilős időszak után visszaadtam rá a pelenkát. Kb. egyszer pisilt csak bele. A páromnak elmagyaráztam, hogy ezt nem jól csinálta és amiatt lehet a kudarc, meg is értette és egy kb. egy hónapos pelenkás periódus után megint levettük (kislányommal egyeztetve persze, ő is szerette volna már levenni). Minden rendben volt egy hétig. Aztán most két napja megint bepisil :-( félek, hogy kezdődik elölről. Pedig semmit nem szóltunk neki most! A párom is teljesen jól reagált, nem faggatózott, nem szidta le, semmi...
Valaki járt hasonlóan, mi lehet a megoldás?
Szia!
E szerint az éjszakai szobatisztaság 6 éves korig kell kialakuljon, de én nem nagyon ismerek olyan kisgyereket akinél ez eddig elhúzodott volna.
Lehet normális, lehet lelki eredetű, és magamból kiindulva megnézetném orvossal, mert nekem pl. baj volt a veséimmel, és ezért nálunk is ez volt kb 6 éves koromig amíg rájöttek. Nappal semmi baj, csak időszakonként éjszaka.
Az én egyik lánykám bölcsődében dolgozik, és úgy mondja egy gyerek akkor szobatiszta, ha már magától jelzi, hogy pisilni, vagy kakálni kell!!Erőltetni nem szabad, próbálkozni igen!!
Tapasztalata szerint az a gyerek, aki 2 hétig "szobatiszta" volt, az újra bepisiléssel tiltakozik valami ellen!!!A megoldás szerinte a várakozás, nem erőltetés, megvárni míg jelez!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!