Próbálkozott már valaki kicsivel több, mint 1 évesnél a szobatisztasággal?
Volt eredménye?
Hogyan lehet nekiállni?
Előre leszögezem, hogy csak ismerősnél hallottam, hogy próbálta az egyik család a 14 hós gyerekét szobatisztaságra nevelni, sikerült is nekik, majd a gyerek 4 évesen elkezdett újra bepisilni, bekakilni! Pszichológushoz is vitték, és ott mondták nekik, hogy sajna túl korai volt nálunk ez a szobatisztaságra való nevelés, nem érett rá meg akkor a kislányuk, ennek a levét itták utána!
Szóval nekem az egyik gyerek 3,5 fél évesen lett egyik-napról a másikra szoba és ágytiszta! nem is erőltettük soha, hagytuk hogy megérjen rá. A másik gyerekem meg 2,5 fél évesen szintén egyik-napról (kb 1 hét leforgása alatt) a másikra lett magától szobatiszta, Ő nem akart pelut felvenni, bugyit kért! Én azt mondom, hogy hagyni kell, hogy a gyerek megérjen rá! mert az nem jó ha nem érett meg rá és úgy próbálkoztok vele!
Nem èrett mèg hozzà, kell egy fejlődèsi szaksz hogy èszlelje az ingereket.
Unokatestvèrem bilire ültette a kicsit ahogy betöltötte a màsfelet, àllandón ordított rajta nagyon ritkan sikerült elcsípni a dolgokat de ennyi....persze fèlelme lett a bilitől majdnem 5 èvesen lett szobatiszta.
Tudom, hogy egy ekkora gyereknél nem természetes dolog a szobatisztaság.
3 gyermekem van, a nagyoknál soha nem is erőltettem. A pici 13 hónapos múlt, és 3 hónapos kora óta küzdünk e-coli fertőzéssel. Rengeteg antibiotikumot kapott szájon át és vénásan is, de újra és újra vissza jön neki. Túl vagyunk sok-sok vizsgálaton, semmi szervi elváltozást nem találtak nála, ami ezt indokolná. Járunk vesegondozásra, a doktornő azt mondta, valószínűleg amíg pelenkás addig nem is fog nála elmúlni akármit csinálok. Nemrég óta kapja a tőzegáfonya szirupot, bélflóravédőt és homeopátiát is adok neki.
Már ötletem sincs, hogy mit tehetnék, ezért merült fel, hogy jó lenne szobatisztává tenni.
Köszönöm mindenkinek!
A d-mannózra én is rátaláltam a neten. Kérdeztem az orvosunkat, azt mondta, nem tud róla személyes tapasztalatot mondani, de Ő inkább maradna a tőzegáfonyánál és a homeopátiánál.
Nem tudom mit csináljak.
9hónapos kora óta bilizett a fiam. Ráülettem, rajta maradt és hamar rájött, hogy mire való. Nem erőlettem, hozzáteszem, de unokatesója épp akkor kezdett szobatiszta lenni 2,5évesen, és együtt biliztek a mamánál-így csinálgatta.
Rendszeressé vált, hogy reggel a bilibe végzi a dolgát, pisi-kaka, valamint a délutáni alvás után is. Napközben nem erőlködtem vele. 2éves kora után nemsokkal lett egyik napról a másikra szoba és ágytiszta.
Annyi haszna volt, hogy kevesebb pelenka fogyott, és kevesebbet volt pisis pelenkában.
Ha ilyen problémátok van, én próbálkoznék a bilivel, vesztenivalód nincsen. Ezzel még nem erőltetsz semmit, ha megpróbálod ráültetni a bilire.
NÁlunk bevált, hogy mesét nézett közben, akkor úgy elmerült magába és nyugton maradt a bilin. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!