Mikortól indultatok el otthonról pelenka nélkül?
A lányom szépen bilzik nappal. (Pisi,kaka)
Még nem mertem úgy elindulni a boltba hogy nincs rajta pelus.
Ha lemegyünk rokonokhoz ott levesszük és szól ha kell wcre mennie.
Éjszaka még pelenka van rajta.
2 éves egyébként.
Az ejszakai leszokatást hogy csináltátok?
Nappal mikor alszik előtte pisil és úgy alszik. Nem pisil be álmába.
Az èn gyerekem 4 hónappal múlt kettö, amikor levettük a pelust. Azonnal pelenka nèlkül vittem mindenhova. Akkor tavasz volt. Most tèlen ezt nem mernèm, mert megfàzna, ha az utcàn pisilnie kellene ès akkor mèg nem bìrta volna ki egy wc-ig. Talàn akkor tegyèl rà pelust, ha tudod, hogy nem lesz a közelben wc ès hosszú ideig mentek.
Mielōtt elmentünk otthonról pisilt ès a dèlutàni alvàs elött is. Èjszakàra akkor vettem le, amikor màr egy-màsfèl hete szàraz volt a pelus. Ez 2èv 9 hónaposan volt. De ismerek olyat, akinek egyszerre le lehetett venni az èjszakait ès nappalit is.
Na most az a helyzet nálunk hogy reggelre mindig tele a pelus pedig nem iszik.
Elalvás előtt viszont mint a kacsa annyit iszik.
Szóval ezt az éjszakai levetelt nem tudom még hogyan oldjam meg.
Ne feszülj rá, majd ha folyamatosan száraz lesz reggelre a pelus, akkor leveszed.
Meggyőződésem, hogy a szobatisztaságra nem kell szoktatni a gyerekeket, hanem amikor megérnek rá, akkor szólnak, hogy nem kell pelus. Mindkét gyerekem így lett szobatiszta, bőven 3 éves koruk előtt. És mivel megvártam, amikor megérnek rá, ezért az éjszakai szobatisztaság is pár héten belül kialakult, és balesetek is nagyon elvétve voltak. Ráadásul a kakilásnál sem voltak gondok.
Szerintem, ha picit is eröltetjük a szobatisztaságot
, észrevétlenül is frusztráció alakulhat ki a kisgyereknél, ami késöbb problémákhoz vezet.
Nem eröltetem rá.
Ha reggel felkel es pelusba alszik el már veszi is le. Nadrágot is meg a pelenkát is.
Nem is feszülök csak nem tudom eldönteni mert amúgy nem beszél csak ütögeti a puniját vagy automatikusan megy a bilire jelzés nélkül.
Viszont a nadrágot felvenni nem szereti itthon se a bugyit.
Ha van rajta ruha mindig mondom szóljál ha pisilne kell lehúzzuk, de vagy becsorog vagy nadrágon keresztül ül rá a bilire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!