Kedves anyukák, van köztetek, aki undorodik a pelenkázástól? Ha igen, hogyan kivitelezed?
Ismerek olyan óvónőket is, akik még popsit se törölnek, pedig adott helyzetben a dajka helyett muszáj volna. Belegondolok, ha saját babát vállalnak...
Megértem a széklettől az undort, akire jellemző.
Azonban kérdésem, ki hogyan próbálja elterelni a figyelmét, vagy bárhogyan kivitelezni, hogy sikerüljön pelenkáznia a gyermekeket, miközben szagérzékeny?
És az is érdekel tehát, mit tehet egy olyan anya, aki erőteljesen szagérzékeny, és képtelen pelenkázni emiatt? Állandó babysitterre szorul? És ha nincs segítsége ebben? Vagy a férje pelenkázza a gyermekét ilyen esetben? Mi a megoldás erre?
Más gyerekétől én is undorodom de a saját gyermek annyira más hogy nekem minden fobiám elszállt.
Pl szoszerint be tudok olyantol hányni ha valaki piszkálja az orrát, vagy felkrákog valamit a tüdejéből, a gyermekemnek meg lazán orrszi porszizom meg törölgetem a büfijét.
De hallottam már anyárol aki maszkban cserélt pelust a gyerek azzal szorakozott hogy meghuzta es elengedte :D de ugy belejött hogy aztán meg étkezés közben is simán cserélt :(
Az óvónő inkább presztízskérdést csinál belőle.
Elég érzékeny vagyok a szagokra, kilométerekről megérzem a füstöt....stb., de ez nem akadályoz.
Hat szerintem baromi egyszeru, a szamon veszem a levegot, nem az orromon. Siman pelenkaztam igy a masfel evest, mikozben elso trimeszterben voltam a kistesoval. Szoval elegge szagerzekeny voltam, de siman kibirtam hanyas nelkul.
Ha valaki egyaltalan nem akar pelenkazni, akkor ahhoz minimum egy bentlakasos babysitter kell, heti 7 nap, 0-24, mert egy kisbabat ejjel is kell am pelenkazni. Es vinni kell mindenhova, mert seta alkalmaval is bekakilhat a baba. De ez nekem varomi idegesito lenne egyreszt, masreszt nem keves penz. A ferj szerintem nem opcio, hiszen dolgozik, nem?
gondozónő vagyok, undorodom a kakától, főleg ha csípős a szaga :D pfujjj :) de megcsinálom, a gyerekeket imádom, rájuk figyelek, nem a kakira, mély levegő és villámgyorsan pucolom :D
érdekes, a saját gyerekeim kakija meg annyira semmilyen érzést nem váltanak ki, sőt, az övéiknek még örülök is :D bár azért a fogzó fosi kemény, na azt átadnám én is :D
de nincs olyan, hogy egy anya ne tudná leküzdeni az undorát, nyugi :)
Idősgondozóként a legbüdösebb kakákkal találkozom pelenkacserekor. Emésztési zavar, gyógyszerek, verhetetlenül büdös. Kámforos kenőcs az orrom alá, és inkább a gondozottra figyelek, beszélgetek vele, és nem a kakára koncentrálok.
A gyerekeimé egyáltalán nem zavart, a munkahelyi kakihoz képest szagtalan.
Köszönöm a válaszokat, írhattok még persze. :) A kámforos kenőcs jó megoldásnak hangzik, az illatos kenőcsre még nem is gondoltam... :)
Igen, a szájon át lélegzést sokszor hallottam. :) Meg a figyelemelterelést.
Az a helyzet, hogy esélyesen egy hónapon belül kisgyermek pelenkacserét fogok megoldani, ezért is a kérdés, de hát régóta foglalkoztat a dilemma. Nem biztos, hogy lehetőségem lesz besegíteni, majd kiderül. Én szeretnék, mert máskülönben imádok "babázni" (igazából totyogó kortól, mert a pici babák nem szoktak különösebb érzelmet kiváltani belőlem), és gondozni is jó érzés a kisebbeket. Csak ez a kaki dolog, ami miatt aggódok, még sosem pelenkáztam....
Belegondolva, nem tudom, miért aggódom annyira, hogy undorodni fogok-e, vagy sem, ugyanis néhányszor töröltem már kakis popsit kisgyermeknek, és hát a wc-ben/biliben a "termék" java ott volt az orrom alatt, kis része a popsin, de simán elviselhető volt. Azonban amikor a teljes trutyitartalom, amikor egyetlen "csomagban" leveendő... majd meglátjuk. :D
Az utolsónak, nos, nem is tudom, azt hiszem köszönöm, hogy megemlítette az idős gondozást, hogy ahhoz képest a gyerek kaki semmi... Ez nekem biztató, neked, kedves előző, meg továbbra is kitartást kívánok a munkádhoz! :)
Az első említette a takony "problematikát" is, na igen, az a másik necces... :D De az legalább szagtalan szokott lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!