21 hónapos kislányom miért csinálja ezt? (Többi lent, picit hosszú, de hátha van valakinek tapasztalata. )
Tehát kb 3-4 hete aktívan tanuljuk(tanulja) a szobatisztaságot!
Nagyon ügyes is, eleinte nem szólt,nekem kellett vinnem a bilire/wc-re hogy akkor pisiljünk,kakiljunk.. Persze sok baleset is volt.
Kb 2 hete ő mondja, hogy pipi(felkiált nem is mondja) és már megyünk is!!
Azt is mondja, hogy kaka.. Megyünk pisil és kész..
Estére és nappali alváshoz kap bugyi pelenkát meg ha elmegyünk itthonról.
Egyre kevesebb lett a baleset míg nem már bele is kakil.
Aztán jött egy fordulat. Volt, hogy sírt ha rá kellett ülnie és inkább mellé pisilt! (Sosem erőltetem, sosem erőszakoskodok vele)
Ma már 4szer bepisilt,holott annyira jó volt a kezdet!
Ma megingott bennem valami, hogy talán vissza a pelenka időszak? Nem akarom feladni!
Épp felkiált, hogy KAKI-kaki.. Mondom okés gyere menjünk.. Semmi,játszik,szórakozik..
Aztán nagy sírás, látom, hogy nyomná,mintha fájna neki.
Kérdezem, Pelusba kakilsz? Megnyugszik,mondja, hogy igen. Ráadtam a bugyipelust és jó nagyot bele is durrantott.. Ez miért van? Mi történhetett? Amúgy amióta bilire járunk azóta 2-3 naponta van csak széklet,előtte volt, hogy napi 2 is.
Nem szeretném abba hagyni a szobatisztaságra szoktatást mert olyan jó, hogy már mondja is ha menni kell. Nem szeretném úgy mond elölröl kezdeni, most vagyunk benne.. Amúgy még annyi, hogy már eljutottunk odáig, hogy több alkalommal déli alváshoz ugye pelust kap és úgy kel fel, hogy száraz és megyünk pisilni a wc-re.
Mit tanácsoltok? Miért változott meg? Van egyszer"fent egyszer lent"?
Köszönöm..
Akkor folytasd tovabb. A te gyereked. Nem az enyem.
En segiteni akartam. De jezusnak sem köszöntek meg.
Én 1 éves koromban lettem szobatiszta, hamarabb, minthogy beszélni tudtam volna és nem vagyok csodagyerek, szóval erősen kétlem, hogy 2 éves kor alatt képtelenség vagy csak a gyerek rovására lehet szobatisztaságra szoktatni őket.
Kedves kérdező, szerintem ne add fel! Emlékezz vissza, hogy mikor Te tanultál valami új dolgot, akkor is volt, hogy hol jobban, hol rosszabbul ment.
Én is úgy tudom, ha gyerek megérett rá akkor két három nap alatt százszázalékosan szobatiszta lesz. Előtte csak erőltetés. Egyébként a két éves kor sem igaz mindig, a barátnőm 18 hónapos kisfia két nap alatt teljesen magától szobatiszta lett. Mondjuk náluk vannak nagyobb tesók toluk láthatta.
Mástól is hallottam ilyet, amit a kérdező ír de ez tényleg éretlenségre utal.
Az én kislányommal olyan 26 hónapos korában kezdtünk kísérletezgetni, de pár napig remekül ment aztán visszaesett. Én sem értettem miért esett vissza amikor eddig olyan ugyes volt. Úgy gondolom ez többtényezős. Nagyon sokszor egyszerűen annyira belemerül a kis világába, hogy elfelejti. Vagy egyszerűen rájött, hogy ez most már így lesz, nem csak egy rövid teljesítményről van szó és ellenkezik ösztönösen, mint minden változással szemben.
Az viszont, hogy székletvisszatartás lehetősége áll fenn, szerintem nagyon komolyan kell venni.
Nálam azt hozta a vízválasztót, hogy vettem egy nagyon különleges WC szűkítőt, ami egy kis létra is egyben és mint egy trón a WCn, az nagyon tetszett a lányomnak, illetve kapott egy nagyon kis csajos könyvet, biztos magyarban is létezik. És tetszett neki és onnantól kezdve már ment minden.
Ennek ellenére, jóval később, fél-egy évvel később, simán volt 1-1 rosszabb napunk amikor többször is volt baleset.
A székletvisszatartást azonban ne hagyd figyelmen kívül, sok rosszat hallottam róla. Esetleg szilváva (kinél mi működik) tudsz rásegíteni. Egyébként ha visszaadod rá a pelust az sem világvége, pár hét múlva újra megpróbálod.
De kedves 3-as!
Mit kellett volna tennie a kérdezőnek, ha a gyermeke jelzi az ingerét, és már megy is a vécére? Meg kellett volna állitania, hogy "Kislányom, te még csak 21 hónapos vagy, még nem értél meg a dologra"? Ha a gyermeket érdekli, a szülőnek miért kellene ebben korlátozni? A mozgásfejlődéssel kapcsolatban is azt tanácsolják, hogy amit a baba magától csinál, abban támogatni kell. Ha 6 hónaposan húzza fel magát állásba, akkor nem kell leültetni, hiszen vszleg kifejlődött annyira az izomzata, hogy képes rá.
Ez lehet egy kis visszaesés. Az én fiam pont 2 éves volt, amikor nappalra szobatiszta lett. És nem 3 nap alatt, hanem kb. 2 hónap alatt. Nem erőltettem, hanem érdekelte, esti fürdés előtt mindig a vécébe pisilt. Ez ment hetekig. Aztán egyszer csak letépte magáról a pelust, és többé nem adhattam Rá. Kevés baleset volt, de azért volt. Ő is harcolt kb. 1 héten át a vécé ellen, a pelust viszont nem engedte ráadi. Tehát nem tehettem mást, türelmes voltam Vele, takarítottam Utána, és bíztam benne, hogy visszajön majd a kedve. És így történt. Újra vécébe végezte a dolgát, csak már nem volt baleset.
Szval kitartás, türelem! Ajánld fel mindig a pelust is, mint lehetőséget, hagy válasszon a kislányod. Ha igazán érik a szobatisztaság, akkor lassan nem fog kelleni neki a pelus. Sőt! Ki fogja kérni magának.
Egyébként a most 20 honapos kislányom szintén elég korán ismerkedik a vécével. Ő kéri, hogy ültessem fel, gyakran szedi le magáról a pelust, aztán mindig be is pisil. Úgyhogy probálom olyankor észrevétlenül visszavarázsolni Rá. Ő még nem érett meg a szobatisztaságra. De ha kiváncsi, nem fogom ebben korlátozni.
Igen én kezdtem el mert nyár volt 40 fok és a gyerek egy szál pelusban rohangált:) Gondoltam na most megpróbálhatjuk.. Nyárra ajánlják amúgy.. Aztán tetszett neki.. Nagyon örült mikor a bilibe produkált. Rá kb 2-3 hétre meg már ő mondta, hogy pisi,kaki és indult a wc-be.. A visszaesés most kezdődött el s nem értem miért.. Ezért tettem fel a kérdést!
Ha akkor mikor elkezdtük nem is volt rá érett,de most úgy érzem érett lett rá azzal, hogy jön, hogy aaannyaaa piiipii-kaakaa és megy a bilihez, emeli a lábát, hogy vegyem le a nadrágot, alig ül le s már pisil is!
Vissza is tartja amikor pl a kertben vagyunk teszünk-veszünk s közli, hogy menni kell. Szépen vissza tartja míg a bilihez nem érünk s ennyi... Erről mit gondoltok?
Természetesen ha nem látnám ,hogy nem vevő a dologra akkor én biztosan nem erőltetnem hisz nekem is kényelmesebb csak ráhúzni egy pelenkát mint rohangálni vele s esetleges baleseteknél takarítani,pl kanapét súrolni..
Tehát az a kérdés, hogy ha eddig szépen működött akkor most pl a mai nap mi történt? Tegnap sokáig csavarogtunk, egész nap pelusban volt.. Bezavarhatott? Hisz akkor is mondta, hogy pipii és én válaszoltam, hogy most pisilhetsz mert rajtad a pelus.. Ez számíthat?
Meg máskor is megyünk hosszabb útra, akkor is pelust kap.. Ez összezavarja?
Akkor hogy csináljuk ezt??
Mit nem értesz ezen kérdező?
Már engem is zavar, annyian leírták. Ha a gyerek érett rá, magától jelzi, és 3 nap az egész, nincs visszaesés.
Te kezdted a gyerek helyett, lett is visszaesés, senkit nem érdekel, hogy pár hétig rendben volt, mert ha megérett rá a gyerek élete végéig rendben lesz.
Hagyd békén a gyereket, szerezz pelenkát, tegyél ki bilit, vagy legyen kéznél a szűkítő, de te csak pelenkázd tovább, és várd meg, amíg ő kezdi újra mondani, hogy pisi/kaki, és megy magától a bilihez vagy a wchez.
Ha visszaesik még nem kész rá. Szerintem következő nyárra(magától!) Szobatiszta lesz.
Egyetértek amúgy a kicsit felvágós válaszolóval, kellene valami alapoktatás, de mintha erre lennének a védőnők, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!