Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Megijedt a bilitől? 2 hétig...

Megijedt a bilitől? 2 hétig szépen használta, majd valami történt.

Figyelt kérdés
Kisfiam 22 hónapos. Pár hete elkezdtük a bilizést. Minden nap legalább 1x belepisilt, nagyon megdicsértük, és ő boldogan vitte kiönteni a wc-be, majd mostuk el :) napról napra fejlődött, ha bugyit adtunk rá, mindig bepisilt, de ha csupaszon hagytuk, egyre többször szólt, volt hogy magától is ráült a bilire. Ha kakilnia kellett kérte a pelust.Ez tartott kb 2 hétig. Aztán 1 nap épp feküdt az ágyba, mondta, pisilnem kell, és ültünk gyorsan a bilire, pár perc múlva mondta: megint, de ezúttal belekakilt, amin annyira meglepődött, kicsit zavart volt... azóta 1x sem ül a bilire, ha pelus nélkül hagyom, folyamatosan fogja a kukacát, ha megkérdezem, kell pisilni? nem ülünk a bilire? rögtön mondja hogy nem. Inkább visszatartja, de nem bilizik, csak mondja hogy pelus, pelust fölvesszük, ahogy ráadom bele is pisil. Létezik, hogy ennyire megijedt a kaki látványától? Nem tudom mit csináljak... :( bocsánat a részletezésért, de úgy éreztem ezt muszáj így leírnom...
2016. máj. 4. 22:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem próbáltad bevinni magaddal a vécére? Lehet hülyén hangzik, de én a lányommal ezt csinálom,persze, csak ha mutat rá érdeklődést! Ő is 22 hónapos, 1 hónapja volt nála is ilyen, csak ő a "mehetek jácccani" felkiáltással rohant a biltől. Egy kicsit eltettem a bilit, de meséltem neki róla, hogy anya is először a bilibe "csinálta" a dolgát, majd később a vécébe. Nem rég elővettem ismét a bilit, de csak beraktam a nappaliba a szeme elé, nem ültettem rá konkrétan, aztán egyszer csak azt látom ül a bilin és nyom (persze a pelenka rajta volt :D) azóta ismét barátkozik vele. Kicsit próbáld pihentetni a dolgot! :)
2016. máj. 4. 22:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Fiam mindig jött utánam a wc-re, mindig mondtam neki, ide kell pisilni, kakilni.

Nem is bilizett, kb 3x használtuk, nálunk nagyon bevált a lépcsős wc-szűkítő. Stabil, egyedül is rá tud ülni, és imádja lehúzni a wc-t.

2016. máj. 4. 22:44
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, most én sem erőltetem... semmi értelme! Kisfiam régóta érdeklődik a wc iránt, bejön utánunk, játszik a wc papírral, mondja hogy anya-apa pisil, kakil... a wc szűkítőt is próbáltuk, ráül,de pár mp után már kéredzkedik le. A plüssöket szívesen viszi pisiltetni a bilibe, de rajta most azt látom, kifejezetten fél tőle, nem is akar ráülni, sír, ezért gondoltam, hogy talán ennyire megijedhetett attól hogy nem pisi került a bilibe... a védőnőt kérdeztem, azt mondta ez sokszor előfordul, a kakit úgy érzik, mintha elvesztettek volna vmit... legyek türelmes! Lehet, én is tehetek róla, mert annyira elbíztam magam hogy milyen ügyes is az én kisfiam, hogy nem tudtam valószínüleg a helyén kezelni ezt a "visszalépést" a bili témában, és kicsit haragudtam. Azért remélem nem én okoztam nála vmi törést :( Mert ugye a babák megérzik a feszültséget...
2016. máj. 4. 22:57
 4/4 A kérdező kommentje:
A bilink olyan, amit lépcsős wc szűkítőként is lehet használni. Ki fogjuk próbálni, mert ezt a funkcióját még nem próbáltuk. A sima szűkítő nem jött be - mert olyanunk is van, ma meg vettem egy zenélő bilit is, nem volt drága és sokan ezt javasolták,hát az hogy zenél (vizet öntöttem bele) nagyon tetszik a kisfiamnak, de erre sem akart még csak ráúlni se...
2016. máj. 4. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!