Miért engedi be a pisi elejét a bugyiba?
Ne add vissza a pelust!
Lehet, csak annyira belemerül abba, amit csinál, hogy nem veszi észre, csak amikor már elindult a pisi.
Türelem! Túl lesz ezen is :)
Fiam 1 éve szobatiszta de még 1-1-szer előfordul hogy bemegy az eleje, mert annyira belemerül valamibe, hogy teljesen elfelejti a dolgot.
Pelust semmiképp ne adj rá!
Ne add vissza!
Inkább kérdezés helyett próbáld meg, hogy "együtt" menjetek el bizonyos időközönként pisilni, megelőzve a bajt.
Szerintem pedig a kistesó még simán bezavarhat...sőt! Pont ebben az időszakban jellemző (a kicsi 8-9 hós korában/, hogy hirtelen leszűkül a nagytesó élettere, a kicsi hirtelen mindenhol ott van, elkezd mászni vagy akár már kapaszkodva járni is, és folyton belemászik a nagyobb gyerkőc intim szférájába, elkapkodja a játékait, vagy éppen tönkreteszi a játékait, ledönti az építményét, szétszedi a gyurmaremekműveit stb. Én abszolút tapasztalatból beszélek, egy 3 éves nagyfiú és egy 1 éves kislány anyukája vagyok. A fiam 2 évesen lett szobatiszta, szinte soha nem volt baleset. Amikor a kislányom 8 hónaposan elkezdett villámgyorsan mászni, a kisfiam megkergült. Egyik napról a másikra újra bepisilt, bántotta a hugit, teljesen kifordult magából. Utánaolvastam, a fent említett dolgokat tapasztaltam. És valóban a lányom annyira belemászott a kisfiam aurájába😊, egy pillanatra sem hagyta játszani, nem hagyta egyedül, mindenét elvette. Nagyon tanácstalan voltam. A pelust nem adtam vissza. Rengeteget voltam Velük, egész álló nap ültem mellettük, játszottunk, folyton felügyeltem Őket úgy, hogy ne vegyék észre. Segítettem Nekik úgy együtt játszani, hogy a kislányom is részt vehessen a játékban, de ne tegye tönkre a fiam játékát. Kemény időszak volt, kb. 2 hónap alatt csitult a helyzet. Visszatért minden a régi kerékvágásba, a fiam újra stabilan szobatiszta lett, azóta már éjjelre is.
Most éppen ott tartunk, hogy szereti utánozni a hugit, néha babanyelven halandzsázik, néha kézzel eszik, mint a húga, néha pedig mindent a szájába vesz.
Ezeket csak azért írtam le, mert szerintem elhamarkodott lenne kijelenteni, hogy a tesó már nem zavarhat be, hiszen már 9 hónapos. Pont most zavarhat be isten igazából. És még hányszor be fog zavarni! Úgy tűnhet, a nagyobb gyerek már stabilan tud valamit, és hirtelen újra babásan kezd viselkedni. Ez mind a kistesó hatása. Rengeteg figyelmet kell szentelni a nagyobb gyereknek!
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!