Tudnátok erre tanácsot adni?
Figyelt kérdés
Kislányom 27 hónapos, elkezdtük a wc-re szoktatást, (szűkítővel) a bilin nem marad meg egyáltalán. Nem adok rá nappal pelenkát, csak bugyit, és mindig mondom neki, hogy szóljon ha pisilnie vagy kakilnia kell. Sokszor rá is kérdezek, kell pisilni? Ált. a válasz nem... Szóval mindig akkor szól már amikor pisis lett a harisnyája is, hogy "anya pisi". Mindig elmagyarázom neki, hogy jajj a bugyiba ment, pedig a wc-be kellett volna, kell még pisilni? Mondja, hogy igen, akkor megyünk a wc-re és abba is néha belepisil. Jól csinálom? vagy van rá jobb módszer? Hogyan szoktattátok ti a gyereket szobatisztaságra?2016. jan. 5. 11:41
1/3 anonim válasza:
ez jó
néha csak úgy vidd el pisilni h gyere most anya pisil utána te jössz!
de ha nincs változás 2-3 hét alatt akkor inkább várj vele pár hónapot és akkor próbáld meg újra
nem biztos h megérett rá és tavasszal/nyáron kicsit egyszerűbb a helyzet :-D
2/3 anonim válasza:
Ahogy az első válaszoló írta, lehet hogy még nem érett meg rá. A nagyobbik fiam pont 3 éves kora előtti héten lett szobatiszta, júniusban, addig a napig ragaszkodott a pelenkához, sokszor hisztizett a csere ellen is. Egyszer kb 2 éves korában megpróbáltuk bilire szoktatni, de csak rosszabb lett a helyzet, nem volt hajlandó egy idő után ráülni. Végül vettünk wc-szűkítőt, és nyáron lekerült a pelus, csak úgy próbaképpen. Nem volt így melege, 2-szer bepisilt, azóta éjjel-nappal szobatiszta. Mert ő így akarta. Most a kisebbik fiam ha rá akar ülni a wc-re ráültetem, utánozza a nagyot, de nem próbálom bilire szoktatni, majd nyáron róla is levesszük a pelust és meglátjuk... Ja és a lakásban csak akkor vettem le a pelust amikor a fiam kérte (rögtön aznap amikor kint is), és egyszer sem volt a lakásban baleset! Szerintem érdemes kivárni amíg megérnek rá, még akkor is ha a szüleink elmondása szerint mi már 1 évesen szobatiszták voltunk :)))
3/3 anonim válasza:
en is varnek meg vele. Nehogy kudarckent elje meg. Nekem a bilis mesekonyvek csodat tettek. Szerette oket olvasni, majd magatol mondta hogy nem ker pelust, es azota szol is. Persze vakkak balesetek, de amugy ugyes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!