Milyen idős korban van az szerinted, hogy már "ciki" a pelenka?
Tehát mikor mondanâd azt a még nem teljesen szobatiszta gyerekednek, hogy most már pedig bugyit kapsz, hogy érezd mit jelent pisisnek/kakisnak lenni.
Nyilván a lustább típusú gyerekek anyukáit kérdezem, akik már elég nagyok, mégis kényelmesebbnek tartják a pelenkát, mint a vécére járást.
Pl. az már a legvégső határidő, mikor a pelus egy pisi után tele lesz és térdig lóg...
Ilyet mondjuk sosem mondanék a gyereknek, hogy érezd át, milyen pisisnek-kakisnak lenni... a helyes szöveg sokkal inkább az, hogy nagy vagy már, gyere a wc-re, mint mindenki más.
nekem a két unokahúgom szobatiszta volt 1,5-2 éves korára. De láttam 4 évesen is pelust...szerintem is kb. 3 éves kor a határ.
Egyébként előfordulhat hogy a szülő mindent megtesz, de a gyerek még sem érik meg rá. Ez nem lustaság kérdése és nem is a szülő hibája.
Azonban el kell mondanom, hogy én 13 hónapos kora óta - amióta szól a pelenkázon kaki előtt, mindig bilire teszem, néha pont jókor szól, néha totál nem, lényegtelen, de egyre kevesebb pelust használunk, pedig még csak 16 hónapos...tehát azok a típusú anyukák, akik leszólják azt, aki túl korán veszi elő a bilit, azoknak a gyerekei nyilván később találkoznak a bilivel, így nem várható el hogy 1,5 éves korukra szobatiszták legyenek.
Ilyenkor hibáztatható érte a szülő, de ez nem jelenti azt, hogy a korai biliztetés feltétlenül korai szobatisztaságot eredményez. Csak én úgy vagyok vele hogy amit meg sem próbálunk...
egy biztos, erőltetni nem szabad.
Kereken 3 éves a lányom.
Nappalra szobatiszta, az éjszakai alváshoz kell neki pelenka, ezzel semmi bajom nincs, ha akár még 1 évis is szüksége lesz rá, nem bánom.
Ami viszont nagyon idegesít, hogy kakálni sem hajlandó csakis pelenkába, vagyis ha bárhol rájön visszatartja, itthon szokott 3-4 naponta produkálni.
Fogalmam sincs hogyan lehetne rávenni, hogy wc-be kakáljon, egy 3 éves óvodásnak ez azért már nem való.
16 évt voltam pelenkás, ha beteg vagy és sárga színű házban lax, nem ciki fogyatékosnak lenni
üdv: pisti 17/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!