Akkor most levegyem a pelust, vagy hogyan tovább?
Akkor vedd le, ha már ő szól, hogy kell neki. Mert ha mindig te kérdezgeted, és te viszed, amikor gondolod, akkor nem tanulja meg, hogy az ingernél jeleznie kell.
Kérdezgesd, hogy kell-e pisilnie. Akkor vidd, ha igennel válaszol. Így megtanulja majd.
Fiam áprilisban volt 2 éves, ő már szól, de vannak balesetek. Viszont a bölcsis gondozó akkor sem ad rá pelust, ha 2x át kellett öltöztetnie. Akkor viszi óránként. Hogy ne essen vissza.
Viszont ha néha adok rá pelust, mert megyünk valahova, akkor is szól legtöbbször, szóval a pelus nem befolyásolja, hogy szóljon-e.
Nyugodtan gyakoroljatok pelussal, és ha már sokszor marad száraz, akkor próbáld elhagyni.
Ez habitus kérdése.
Én pl olyan vagyok, hogy amíg csak lehet, pelust adtam rájuk, és megvártam amíg zavarta őket, akkor nagyon hamar átszoktak bugyira, én utáltam a "földre pisilést". :)
De az is jó lehet hogy leveszed, és úgy tanulja meg.
Én autós utazáshoz és alváshoz adtam, amíg gyanús volt, mert ugye autós ülést mosogatni az problémás, aztán betettem oda is egy gumis lepedőt (a magam megnyugtatására :)
Szerintem fontos, hogy Te jól érezd magad a bőrödben és természetes legyen az egész. Tehát ahogy érzed. Szabályosan "elrontani" szerintem csak erőltetéssel lehet ezt, meg ha nyomást gyakorolunk a gyerekre és "elvárjuk hogy teljesítsen".
A baleseteket meg lazán kell kezelni, és menni fog! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!