Szerintetek miért van az, hogy egyre később lesznek a gyerekek szobatiszták?
Sok helyen látom, hogy már menne oviba 3 éves elmúlt, de még nem szobatiszta.
Szerintem egy 2-2,5 éves gyerek általában már érett rá.
Szerintem mostanában a szülők azzal áltatják magukat, hogy még nem érett rá a gyerek és nehogy belegázoljanak a kis lelkivilágukba, ha leveszik róluk a pelust, mert biztois lelkibetegek meg pelenkafétisesek leszek. Igazából szerintem meg csak lusták és kényelmesek kínlódni, mert sokkal egyszerűbb pelenkázni, mint bilireültetni, meg mosni takarítani utána, ha esetleg becsorog.
Szerintem a legjobb módszer ha 2 éves kor körül ráülteted a bilire, alvás, evés után, szokjon meg egy rendszert. Ha belepisil naaaagy dícséret, nagyon ügyes... Ha 5-8 perc után sincs semmi, felállítod, megkapja a pelust, de azért mondod neki, hogy szóljon ha kell. Ha szól, naaagy dícséret, ha nem akkor se kell leszidni. 2 és fél éves körül ugyanezt meg lehet pelenka nélkül is csinálni, lesz néha baleset, de nem kell ügyet csinálni belőle. 3 éves korig alváshoz lehet pelus. Nagyszerűen működik ez a rendszer, csak mostanában annyira túlféltjük a gyerek lelkét, hogy csoda, hogy 8 évesen nem pelusba kakál...
Fiam 2 hónapja szobatiszta nappal, 3 hete éjszaka is. Most volt 2,5 éves.
Nekem nem jön be a bilire erőszakoljuk és ott ül egész nap. Fiamnál próbálkoztam a bilizéssel persze, de nem volt hajlandó ráülni. Aztán most 2 hónapja mondtam neki újra, hogy kibugyit kap, levesszük a pelust. És ment minden simán. 3-4 baleset volt csak.
Szerintem meg kell érniük rá.
11-es, ez egy szép elmélet, lehet, hogy neked működik is, de próbáld ki egy olyan gyerekkel, aki tiltakozik a bili ellen. Kényszerítsem rá, hátha utálni fogja az egészet és visszatartja a kakit?
Minden alkalommal megkérdezem a fiam, hogy akar-e bilire ülni, de nem fogom erőltetni. Szerintem nem jó módszer.
Nyáron próbálkoztunk, hogy levesszük róla a pelenkát, de minden egyes alkalommal simán odapisilt, ahol éppen állt. Lehet, hogy lusta vagyok, de én ennek nem látom értelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!