Kb. 1,5 évesen próbálkoztam, de hamar rájöttem, hogy nem kell bilire szoktatni egy gyereket, amikor elég érett lesz a szobatisztaságra, magától el fogja hagyni a pelust. Úgyhogy 2-3 hét után nem is zaklattam ezzel a témával.
Nekünk a bilit nem is szerette, 2,5 évesen lett szoba- és ágytiszta egyik napról a másikra, de bilit sose használt csak wc-szűkítővel a wc-t.
Én sem szoktattam, nem vergődtem vele. :)
Most 2 napja volt 2,5 éves, 3 hete full szobatiszta nappal. Egy bugyiban van egész nap, egyedül bilizik. Baleset 4-szer volt csak, de már 1 hete semmi!
Mi úg yintéztük, h mondtam neki, levesszük a pelust, megmutattam neki a csodaszép bilit és h abba kell pisilni.
Én annak a dolognak a pártján vagyok, h nem kell ültetgetni meg ilyenek, hanem ha már érti miről van szó, akkor meg kell vele beszélni.
"Szerintem ez a szobatisztasag dolog egyaltalan nem erettseg kerdese."
Kicsit olvasgass akkor utána.
"Mert a 3 eves, es a 1,5 eves se lesz azonnal szobatiszta ahogy lekerul a pelus,..."
Az én 3 évesem pontosan így lett szobatiszta. Lekerült a pelus és onnantól szólt, azóta (több mint 2 hónapja) nincs baleset, nem kell noszogatni, kérdezgetni, nem kell utána takarítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!