4 éves lányom "újra"bepisil éjszaka! Mi lehet a probléma?
Figyelt kérdés
Nagyobbik lányom a minap töltötte a 4 évet!22 hós korában kezdtük szobatisztaságra való szoktatást!Nagyon hamar megtanulta(nem is gondoltam,hogy ilyen könnyen fog menni)Már kb 1 éve éjszaka sem pisilt be,de az utóbbi időben egyre gyakrabban bepisil éjszaka!Júliusba született meg a kistesója,szeptembertől pedig oviba jár!Emiatt lehet?Kb fél éve kezdődött,de akkor még csak heti legfeljebb 1szer ma már ott tartunk minden éjjel bepisil!Lefekvés előtt 1 órával már nem iszik semmit és elmegy pisilni alvás előtt!Minden este elmondja,hogy Ő most már nem fog bepisilni éjszaka szólni fog!Velem alszik általában rögtön észre veszem ha "baleset" történik,de Ő még arra sem kell fel,hogy átöltöztetem,újra ágyazok!Reggel megkérdezi Tőlem bepisiltem megint?Már kezd aggasztani mi lehet a baj!?2015. jan. 6. 13:54
1/6 anonim válasza:
Mi egyelőre a babáért küzdünk, így közvetlen tapasztalatom nincs a témában, viszont van egy kollégám, akinek az 5 éves gyermeke pisil be újból. Ők a fizikai kivizsgálással kezdték, vizelet vizsgálat és vérvétel, meg hasi ultrahang volt nála. Megállapították, hogy az agya nem termel valamilyen hormont elég mennyiségben, hogy vissza tudja tartani, de azt mondták, hogy ne aggódjanak, mert ezt ki fogja nőni és el fog múlni ez a probléma, de akár 1 év is lehet. Az is lehet, hogy lelki okai vannak, ebben az esetben egy jó kineziológus szerintem megtalálja a probléma gyökerét és segít az oldásban.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Sok sikert és mihamarabbi babázást kívánok!
2015. jan. 6. 14:25
3/6 anonim válasza:
A kistesó és az ovikezdés miatt simán visszaeshetett, de akár felfázás, vagy más kezdődő betegség jele is lehet! Nálunk is hasonló a helyzet!
4/6 anonim válasza:
lehet ezektől is, de az is lehet, hogy még nem is volt éjjelre szobatiszta csak szerencsétek volt :D
egy pohár víz 2 óra alatt megy le. tehát ha 1 órával nem iszik semmit az nem is számít, mert úgy se tudja lefekvés előtt kipisilni. kakaó vízhajtó egyébként.
az is fontos, hogy mikor pisil be. ha lefekvés után 2-3 órával, akkor egyszerűen nem érett meg még rá (nem termelődik még az a hormon ami lelassítja a vesét, így a hólyag telítődését. ha hajnalban, akkor lelki oka van, akkor lehet az ovitól vagy kistesótól.
az is fontos, hogy a megelőző 1 évben felébredt éjjel az ingerre és kiment? mert lehet az oviban nagyon elfárad, mélyebben alszik és most azért nem ébred meg rá
5/6 A kérdező kommentje:
Általában hajnalban pisil be!Lefekvés után eddig csak egyszer volt rá példa!Már az oviba is érdeklődtem óvónéniktől,hogyan viselkedik,szorong-e mert igazából még nem sokat járt még mindig csak szokjuk az ovit!Felszabadultan játszik az oviban semmi gond vele!Ritkán kelt fel éjszaka,hogy kimenjen pisilni mikor még száraz éjszakáink voltak valahogy mindig kibírta reggelig!Ami a legérdekesebb akkor este pisilt be hosszú idő után először mikor nálam beindult éjszaka a szülés!Vagyis előtte,éppen készültünk visszafeküdni az átöltözés,ágynemű húzás után mikor elfolyt a magzat vizem!Akkor még azt mondtuk mintha ezzel jelezte volna,hogy itt az idő anya ne aludj!Lehet a kistesó miatti új helyzetben kell keresni!Nem mutatja,de lehet még azért új Neki.
2015. jan. 6. 16:18
6/6 anonim válasza:
Nàlunk is ez volt a helyzet, de azért kicsit más volt mert neki nem volt tesója! 2,5 èvesen lett szobatiszta este is elég könnyen ment, aztán rá 1 évre észrevettem hogy bepisil éjjszaka ö is mindig megfogatta hogy többé nem teszi! A vèdönöhöz fordultam mert fogalmam se volt mit tegyek! A védönö azt mondta szervi baja nemvalószinü hogy van mert akkor sosem lett volna szobatiszta ezért azt javasolta gondoljuk vègig vâltozott e valami abban az idöben! Ès igen rájöttünk, velünk aludt akkoriba mèg és külön kiságyba raktuk ez volt a problèma! Megbeszéltük hogy visszajöhet hozzánk aludni ha nem pisil be ès csodák csodájára bevàlt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!