Kinek mennyi ideig tartott a szobatisztaság? Mekkora volt a gyerek mikor elkezdte?
1. gyerek: 2 év 2 hónaposan kezdtük tök feleslegesen, 3 évesen lett nappalra kb. szobatiszta, 3 év 3-4 hónaposan lett nagyjából ágytiszta, 3,5 éves koráig pelusba kakilt. Élmény volt.
2. gyerek: az elsőből okulva nem nyomattam és nem erőltettem semmit, 2,5 évesen levette a pelusát és bilibe pisilt, ezután itthon próbálkoztunk, de még 1 hónapig kapott pelust a bölcsibe. 2 év 7 hónaposan végképp levettük a pelust nappalra, onnantól fixen szobatiszta, pár hét múlva éjjelre sem kellett már a pelus.
Ha valaha lesz harmadik gyerekem, az száz százalék, hogy vele sem fogok idő előtt szórakozni, semmi értelme, ha lehet ezt stresszmentesen is intézni.
2,5 évesen levettem a pelust, a bölcsiben javasolták. Az első héten nekem kellett mindig küldenem pisilni. Aztán a második héten már szólt.
A harmadik hét közepén ő mondta, hogy nem kell éjszakára pelenka. Nappal ez után előfordult még néhány baleset, éjszaka soha egyszer sem fordult elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!