Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Mit tehet egy elvált apa...

Mit tehet egy elvált apa ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

5 és fél éves kislánya még gyakran bepisil este. Legutóbb be is pirosodott neki a popsija, combja, és 1 hét után még mindig nem teljesen jött rendbe.

Váláskor az édesanyához került a gyerek.

Az anya nem foglalkozik a kérdéssel, nem mentek el még orvoshoz sem a gyerek elmondás alapján.

Sajnos a kommunikáció nem működik. (Azt ne boncolgassuk miért.)

Köszönöm a használható válaszokat.

2014. nov. 10. 08:31
 1/8 anonim ***** válasza:
bababoltban,gyógyszertárban lehet kapni sudocrem-et vegyél neki, és mikor hazaviszed add oda anyukának, hogy segítségképp vetted hogy ezzel kenje neki , mert úgy hallottad ez nagyon jó... tehát ne úgy hogy ő nem foglalkozik a kérdéssel, mert akkor el tudom képzelni, hogy a kukában fog landolni... mást nem nagyon tehetsz... és bízol benne hogy használni is fogja.. esetleg a kislányoddal megbeszélni még, hogy ettől nem fog fájni a popsija, meggyógyul, ő is kérje majd anyut, hogy kenje be neki..
2014. nov. 10. 08:38
 2/8 anonim ***** válasza:
még annyi, hogy nem épp normális, hogy ennyi idősen még gyakran bepisil... pelenkázni kell éjszakára emiatt, vagy ágynemű csere állandóan? mert inkább ezzel a kérdéssel a helyedben lehet megkeresném a háziorvosát a kislánynak, hogy mit gondol erről, nem lehet-e szervi probléma, vagy lelki... mint apának neked is jogod van a gyermek orvosával beszléni
2014. nov. 10. 08:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Én 9 éves koromig bepisiltem éjjel....

Nálam semmi szervi oka nem volt, biztos, hogy lelki okok, szorongás miatt volt ez.

Apa sokszor vert engem, a házasságuk se volt túl jó.

Lehet, hogy nálatok is szorong a kislány a válás, vagy más miatt?

2014. nov. 10. 10:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Mikor váltatok el? Mert ha mostanában akkor lehet ez az ok. Új probléma vagy sosem volt stabilan szobatiszta? Csúnyán váltatok el? Ha igen nagy sansszal lelki eredetű.

Esetleg te kedves kérdező nem tudnád orvoshoz vinni? Megmutatni a bőrét és konzultálni vele. Mondjuk azzal vigyázz, hogy a gyerek mit mond lehet csak neked nem szeretné elmondani, hogy gondja van es orvoshoz jár. Oviban a délutáni alvásnál is szokott gond lenni?

Pedig a kommunikációnak működnie kellene pont a gyerek miatt, mert bármi változásról neked is tudni kell, hogy tudd mi történt vele egészségügyi állapotáról és természetesen vissza is működnie kellene.

2014. nov. 10. 10:51
 5/8 A kérdező kommentje:

2 éve váltunk el és a nappali bilizéssel nem volt gond, de az éjszakai szobatisztaság nem akar összejönni.

Az óvodában még mindig előfordul ritkán, hogy ebéd után az alváskor bepisil.

Lehet, hogy nála is pszichés.

A kérdésem főleg arra irányult, hogy mit tehetek én ebben a helyzetben? Nem tudom rávenni az anyát semmire.

Menjek a gyámhivatalhoz?

A háziorvossal beszéltem, és azt mondta, hogy az édesanyára van bízva, hogy mikor és mit tesz.

Téli szünetben megpróbálom elvinni.

2014. nov. 10. 11:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Ezt tudod tenni amit írsz is.

Mikor nálad van elviszed.

(gondolom hétvégente nem egyszerű ezt megoldani)

2014. nov. 21. 20:21
 7/8 turatura ***** válasza:

Ez nagyon komoly dolog. Majdnem biztos hogy lelki oka van. Milyen kommunikáció "nem megy?" Ha Te+gyerek, akkor itt kell kezdeni.

Beszélgetni kell a gyerekkel, sokat és sokszor.

Próbáld meg felismertetni, hogy ha azt álmodja, hogy pisil, vagy pisilni fog, ébredjen fel. Ez nagy hülyeségnek látszik, de nálam bejött.

2014. dec. 7. 09:28
 8/8 turatura ***** válasza:
Ja, és nem csak pisis fehérneműt kell váltani, de háziorvost is. Sürgősen.
2014. dec. 7. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!