Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » 3 éves lányom minden alvásnál...

3 éves lányom minden alvásnál (délután, este) bepisil. Emiatt tényleg kitehetik az oviból? Hogyan tudnám leszoktatni?

Figyelt kérdés
2014. szept. 23. 14:14
1 2
 11/16 anonim válasza:
Leszoktatásra millió különböző módszer ismert, de egyik se működik (legalábbis nálam nem működött). Miután már senki nem tudott új javaslattal előállni, azt mondták, majd kinövöm (de az óvodából nem tettek ki miatta). Igen, tényleg kinőttem... kb. 17 évesen. Sajnos nem nagyon van más lehetőség, mint megtanulni együtt élni vele.
2014. szept. 27. 17:35
 12/16 anonim ***** válasza:

Hogy ki mikor válik szobatisztává, az egyéntől függ... Van aki már 3 évesen szobatiszta, van aki csak 5 évesen. Nem lehet, és nem is kell leszoktatni! Ez az "Ő dolga"!

Viszont ha valaki "túl sokáig" (5 éves kor után is, vagy szobatisztává válása után ismét) bepisil, annak lelki oka van!

Egyáltalán nem kell vele együtt élni!

Ki kell deríteni, hogy mi az oka, és meg kell oldani a problémát! Én pl. még általános iskolás koromban is bepisiltem (sokáig), mert anyám folyton terrorizált lelkileg! Szinte minden nap megvert valamiért, állandóan leszidott, üvöltözött velem, akármit csináltam semmi nem volt jó, mindig kaptam a fejemre. Érdekes, amikor a nagymamámnál aludtam, ott SOHA nem pisiltem be, de otthon szinte mindig.

A szüleim házassága szörnyű volt, folyton veszekedtek, apám munka után inkább a kocsmába ment, mert nem volt kedve hazajönni az idegbeteg anyámhoz, aki őt is mindenért cseszegette. Anyám meg mindent rajtam vert le, mert én voltam kéznél.

Szóval a legfontosabb, hogy figyeljetek oda a gyerekeitekre! És ha valami problémája van, oldjátok meg közösen! Ne tegyétek tönkre az életét!

Gyerekként még csak bepisil! Aztán meg egy lelkisérült felnőtt lesz belőle, aki nem tud boldogulni az életben.

Szerencsére én amint tudtam eljöttem a szüleimtől, és nagyjából kihevertem a gyerekkori borzalmakat,

de ahogy elnézem, a világ tele van lelkileg sérült, idegbeteg emberekkel, akik valami tudatalatti agressziót hordoznak magukban...

Szeretettel álljatok a gyerekekhez!

Akkor a világ is jobb lesz, mert boldogabb felnőttek fogják benépesíteni a Földet!

2014. szept. 29. 09:57
 13/16 anonim ***** válasza:
Egy teljesen száraz kis törülközőt tegyél parnájára a párna és a feje közé, mint egy párnahuzat.
2014. szept. 29. 14:57
 14/16 anonim ***** válasza:
2,5 évesen valóban még kicsi és belefér egy új ingergazdag környezet miatti baleset, de ez csak átmeneti. Én ha ez lenne vinnék délre egy pelenkát, mert így nem "kellene" a dadusnak leszidnia csak slá és kivennie a pelenkát. Könnyebb lenne mindenkinek és a gyereket is kissebb megszégyenülés érné egy pisis pelenka miatt.Semmiképpen sem szidnám le, keresném a megoldást és nem az lenne, hogy az óvoda kirakja,főleg ha dolgozol. Vigyél liberót alváshoz, mert a sok szidalom miatt még majd nappalra is visszaesik és akkor tényleg kirakják.Ez egy átmeneti dolog és át kell rajta segíteni, amibe mindenkinek partnerré kell válni, ezen dolgozz, hogy megnyerd az ügynek az ovis-gárdát.Sajnos ez van.
2014. okt. 4. 12:05
 15/16 anonim válasza:
Beszéljetek róla.
2014. okt. 4. 23:50
 16/16 anonim ***** válasza:

Az én lányom is úgy kezdte most az ovit, hogy nappalra teljesen szobatiszta volt, éjszaka egyértelműen kell a pelenka, nappal pedig nem aludt, de gyanítottam, hogy bepisilne ebéd utáni alvás során, mert abban az időszakban 3-szor is ment pisilni, mivel sokat iszik ebédre.

A mi óvónőnk nem tekintette problémának, én attól is féltem, alszik-e benn majd egyáltalán, mivel itthon ugye nem is aludt. Vittem be gumilepedőt a benti ágyára. Szerencsére alszik mindig gond nélkül odabenn, és a majdnem 1,5 hónap alatt csak egyszer pisilt be véletlenül alvás során. A megoldást én abban látom, hogy szerintem kevesebbet iszik odabenn jóval, mint itthon. Talán ha megkérnéd az óvónőket, hogy figyeljenek oda a lányod folyadékfogyasztására. Délelőtt kínálják gyakrabban, ebéd során pedig csak minimálisat igyon, amennyit muszáj. Nem a legjobb megoldás, de hátha beválna, amíg megszokja, hogy az alvás közbeni ingert hogyan tudja szabályozni.

Reméljük, partner benne az óvónő. ;-)

2014. okt. 17. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!