A 4,5 eves lanyomat, hogy szoktassam le az ejszakai pelenkarol?
Olvasd el, itt elég jól érthetően írnak róla.
5 éves korig nem nagyon foglalkoznak a problémával, mert igen gyakori jelenség a kisgyerekeknél (10-15 %, csak itt nálunk nem reklámozzák, olvashattad, hogy sok okos hozzáértő és tapasztalt rögtön azt írja, hogy vedd le a pelenkát... No comment, és engedd el a füled mellett :P ). Családon belük öröklődik is egyébként.
A nagylányom 17 hósan stabilan szobatiszta volt nappalra, éjjelre 3 éves is elmúlt már, mire az lett. Aggódtam persze, de 5 éves kora után foglalkozott volna a témával a gyerekorvos, azt mondta addig belefér. Gyakran egy úgy nevezett antidiuretikus hormon ( [link] hiánya okozza (és nem szülői hanyagság), ez egyszerűen később indul be, és azt hiszem 6 éves kor körül gyógyszeres kezeléssel pótolják, ha akkor is fennáll a probléma.
Másik ötlet még a csepp-csengő: [link]
De 4,5 évesen még szerintem ne aggódj, magától is rendeződhet. Én lányomnál egyik napról a másikra oldódott meg, és ébredt szárazon.
Nem értem, miért jó lepontozgatni azokat, akiknek a gyereke nem lett 2 évesen ágytiszta.
Bizonyára nem volt vele gondjuk és egyszerűbb a szülő felelősségére fogni, mint egy kicsit utánaolvasni.
Kérdező! Hasonló helyzetben vagyunk, 4,5 éves a fiam, éjjelre sajnos még kell a pelenka, bár az utóbbi időben volt pár száraz pelenka reggelre, úgyhogy bizakodom. Az éjszakai ébresztéssel próbálkoztunk, úgy pisiltetem, hogy fel sem ébred rendesen, hiába próbálkozok, dülöngél közben össze-vissza, gyakorlatilag akkor is alszik, reggel sem emlékszik rá.
Magyarul még nem érettek hozzá, akármennyire is szeretnénk. Sajnos sürgetni nem lehet, nem is szabad erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!