Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » "Félig" szobatiszta a három...

"Félig" szobatiszta a három éves kisfiam. Mit tegyek? Van valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
Pelenkát nem hord már. A "pisi" miatt szól, és el is megy maga sokszor szó nélkül is a WC-re (délutáni alvás alatt sincs rajta pelus, éjszaka sincs rajta pelus- mégsem pisil be), de a széklet valahogy a nadrágba megy. Elbújik, és csak azután kerül elő, amikor már kakis a nadrág. Családi napközibe jár, ott mondták, hogy múltkor sikerült már egyszer WC-be kakilnia...Szeptembertől ovi, remélem addigra rendeződik.
2014. jún. 15. 18:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Ugyan ezzel küzdök, nekem lányom van. Addig eljutottunk, hogy már nem a nadrágba, bugyiba, hanem letolja, de nem a bilibe, hanem képes a szőnyegre, udvaron stb.

Hiába magyarázom milliószor, egyszerűen nem csinálja.

Ha bújik az jó, mert érti a dolog intimitását mondta a védőnő, de ezzel még nem vagyok kisegítve. Mi is ovizunk szeptembertől és félek, hogy addigra hogyan lépünk túl ezen. Néha bilizik, de aztán rájöttem, hogy csal, mert a bugyiból önti a bilibe :/ Ha ráültetem, hogy már pedig oda, mert látom, hogy kell neki, inkább visszatartja.

Én lassan azért elviszem nevelésibe, mert valamit tuti, hogy nagyon elszúrhattam!

2014. jún. 15. 19:27
 2/4 anonim ***** válasza:
A 2 éves fiammal ugyan ezzel küzdöttem. Szólt, ha kakilni kellett, de elbújt és a gatyába kakilt. Mindig mondtam neki,hogy anya szomorú stb.,de soha nem szidtam meg. Aztán kb. 1 hete, egyszer csak szól hogy kell neki és ment a bilire. Azóta semmi probléma. Én azt mondom türelem, ha megérik rá menni fog magától. De nem szabad erőltetni, mert az csak szoruláshoz vezet.
2014. jún. 16. 21:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk pelenkát kellett adni, ha érezte,hogy kakilni kell. Egyszer olyan helyen voltunk, ahol nem tudtam pelenkát szerezni, és ráültettem a normál vécére, persze tartani kellett, öleltem míg nagy nehezen "megszülte", mert persze vissza akarta tartani. Aztán megkönnyebbülve megnéztük, és közösen megbeszéltük, hogy erre már a szervezetének nem volt szüksége, ezért kellett kiadnia. Na, ezután már nem volt probléma, sem a bilivel, sem a vécével.
2014. jún. 23. 16:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Elsőnek: szerintem nem biztos, hogy elszúrtál valamit...
2014. jún. 25. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!