Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » 2,5 éves, ha nincs rajta...

2,5 éves, ha nincs rajta semmi, magától szalad a bilibe pisilni, de ha bármi van rajta bepisil. Próbáljam noszogatni vagy csak várjak még?

Figyelt kérdés
1,5 éves kora óta csak bilibe kakál. De a pisi még most is bugyipelusba megy. Próbáltuk már pelus nélkül, de ha van rajta valami, elfelejti, hogy a bilihez menjen. Ha este fürdés előtt még ruha nélkül játszik, rögtön szalad, ha érzi, hogy pisi lesz. Mit tehetnék? Csak várjam ki, majd változik?
2014. máj. 14. 12:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy most le leszek szavazva, de nálunk bevált az, hogy nem lett egyből lecserélve a pisis pelus és az zavarta annyira a gyereket már ilyen idős korában, hogy többet nem csinálta. (Bár ehhez kell egy nem tökéletesen nedvszívó pelus is)
2014. máj. 14. 12:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekünk is ez volt. Egyszerűen nem adtam rá pelust többet, nem pelenkát vittem magammal, hanem csereruhát. bolt, bevásárlás előtt nem itattam, induláskor mindig pisiltettem. Nem mondom, hogy nem volt baleset, de viszonylag hamar megszokta. Pedig ő még csak 2 éves volt.
2014. máj. 14. 12:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Nálunk meg az vált be, hogy néhányszor bepisilt ruhába, én meg elmagyaráztam neki -nem tudom hányszor-, hogy szólnia kell, és 3 hét alatt leszokott teljesen (elég korán - 21 hónaposan). Nekem ez megért pár mosást, hogy utána ne kelljen állandóan pelusozni. :)

Ez szerintem nem noszogatás volt, mert soha nem szidtam le, nem voltam görcsös és akaratos. Csak láttam rajta, hogy már érti ő ezt, és csak egy kis "lökés" kellett hozzá.

Amúgy nyáron sok minden alakulhat, mert akkor többet lehet szabadon a kis popója. Ha úgy érzed ráér az egész, akkor megvárhatod a jó időt ezzel.

2014. máj. 14. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!