Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Mikortól lehet "drasztikusabba...

Mikortól lehet "drasztikusabban" szobatisztaságra szoktatni a kicsiket?

Figyelt kérdés

Már nagyon régóta foglalkozunk a témával. Hol nagyobb a lelkesedés, hol kisebb, de semmit sem eröltettem eddig. Júliusban lesz 3 éves a lányom és szeptemberben ovikezdés. Nem tudjuk megoldani a dolgokat, ha nem veszik fel emiatt, úgyhogy valaminek történnie kéne...

Szóval tavaly nyáron próbálkoztam párszor, hogy csak bugyit adtam rá, de nem zavartatta magát, eljátszott pisis bugyiban is. Bent reggelente sokat ül a bilin, akár 1 órát is elvan így és van, hogy üres amikor leszáll róla és kéri a pelust. Pedig kakilt és pisilt is bilibe. Mostanában ráülni sem akar. Többször megkérdezem napközben, hogy akar-e bilizni, de mindig a pelust választja. Mennyire drasztikus ez a nem adok rá pelenkát módszer? Vagy inkább csak az én idegeim mennek tönkre tőle? Úgy érzem magától soha nem lesz szobatiszta :(

2014. máj. 4. 14:06
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Már haladunk. 95%-ban a bilibe sikerül a pisi és a kaki is. Ha elmegyünk valahova, akkor még pelus van és alváshoz is. A bugyit sajnos elutasítja és a wc-be sem pisil (bár szívesen ül rajta). 1 hete feküdtünk rá a témára és csak az első nap volt durva :)
2014. máj. 27. 10:02
 12/14 anonim ***** válasza:
De jóó! És még csak május van. Lassan szoktasd rá hogy ha elmentek valahova akkor is bugyi legyen rajta. Vagy olyan pelenkát adj rá amire azt mondod hogy sima bugyi és nem lehet belepisilni.
2014. máj. 27. 10:58
 13/14 anonim ***** válasza:
Az egyik rokonunk kislánya sem akart bugyit húzni. A kislány kedvenc mesefigurája Eperke volt és az anyukája vett rávasalhatós Eperke figurákat amikkel a bugyikat díszítette. Azt szívesen fölvette a kislány. Az én kisfiam Verdás kisgatyákban kezdte. Volt egy kisnadrág amin Pista Bá volt a mérges kombájn. Nem mert belepisilni mert nem volt biztos Pista bá haragjában. Aztán már a többi gatyót is kímélte.
2014. máj. 27. 11:02
 14/14 A kérdező kommentje:
Dórás bugyija van, nagyon szereti a mesét, de még így sem veszi fel. Rövidnacit adhatok rá, de azért nem ártana, ha bugyi is lenne alatta.
2014. máj. 27. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!