Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Kinek mikor lett szobatiszta...

Kinek mikor lett szobatiszta a kisgyermeke?

Figyelt kérdés
Valójában később lesznek szobatiszták a kisfiúk,mint a kislányok.Próbálkoztatok ráültetni a bilire vagy vártátok,hogy majd ő jelezze és nem erőltették?

2014. márc. 30. 21:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
54%

Nálunk ahogy az elsőnél. 2.5 évesen, amint bejött a meleg, levettem a lányom pelusát és bugyit adtam rá, szinte rögtön szobatiszta lett. Most 3 év 3 hónapos, de még nyomát se látom, hogy éjszakára levehetném a pelenkát. (Bocs az offért,kedves 1-es, nálatok volt valami jele, hogy megérett az éjszakára? vagy csak kockáztattál?)

A kisebbem 20 hónapos, már érdeklődik a bili iránt (gondolom látja a nővérétől), szerintem amint bejön a jó idő, nála is megpróbálom levenni a pelenkát, de nem fogom erőltetni, ha nem megy. De egy próbát megér...

2014. márc. 31. 09:13
 12/21 anonim ***** válasza:
27%

1.vagyok.

Az óvodavezető beszólása miatt vettem le róla a pelust. Elmondtam, hogy éjjel még pelusos és erre megkaptam hogy egy 4 éves - akkor volt 3 éves 4 hónapos - gyerekre minek pelenka, ő az egyedüli az egész csoportba aki éjjel pelenkát kap, nehezen fogom tudni leszoktatni, stb. Levettem róla, kb. 1 hétig keltegettem, hogy kell-e pisilni. Ha beteg lett, visszaadtam rá, hogy tudjon aludni. Január óta este 9 körül pisil utoljára és reggelig kibírja. Hétközben 3/4 6-kor keltem, hétvégén 6 és fél 8 között kel valamikor.

Próbáld levenni, max.ha nem megy, visszaadod rá.

2014. márc. 31. 09:53
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk két hete lett szobatiszta a kisfiam. 2 és fél éves. Mi próbálkoztunk többször is. Néha belepisilt, néha meg miután rákérdeztünk,és váltig állította, neki márpedig nem kell pisilni, - kb 10 másodperc múlva bepisilt , ahol épp volt. Ő bölcsis, és ott is sokszor "ültetik" a gyerekeket. Ott is álatalában pisilt a kis wd-be , ha kérték a gondozónők. Az utóbbi pár hétben kezdett el néha-néha szólni. De úgy h. volt egy nap mikor szólt, utána pedig napokig nem. 2 hete pedig beteg lett, és lett a faintos hasenése, ennek következményeként pedig egy- még most is tartó- csúnya pelenkakiütése. De olyan, hogyha pisilt is visított szegénykém. 2 napig bepisilt, 3. nap reggel úgy kelt fel, hogy neki többet nem kell pelenka, és nem is kell azóta:-) Mindig szól ügyesen. Az első pár nap volt olyan, hogy az eleje (pár csepp) a gatyóba kötött ki, és csak a többi a wc-ben, de ez elmúlt.Kb. éjszaka is azóta nem pisil be (előtte is volt hogy néha üres volt reggel a pelus, de ez is váltakozott) 1 hét után éjszakára is levettem.
2014. márc. 31. 11:14
 14/21 anonim ***** válasza:
Köszi a választ első! Hát elég fura óvodátok van hallod! Már az előbb is gondoltam, kitevéssel fenyegetni egy gyereket egy baleset miatt?! Érdekesek...
2014. márc. 31. 13:24
 15/21 anonim ***** válasza:

1.vagyok.

Az óvodavezetőn kivül szuper az ovi egyébként :-)

2014. márc. 31. 14:07
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hozzászólást! A kisfiunk 2,5 éves még nem teljesen szobatiszta, bár gyakran mondja ha pisilni kell, de a nagyobb dolgát többször akkor mondja,ha már besikerült a pelusba. Nagyon mozgékony, játékos és sokszor belemerül a játékba, amikor megtörténik a dolog a pelusba gyorsan odajön,hogy vegyük le. Úgy tapasztaljuk, hogy inkább a nagyobb dolognál nem akar WC-re vagy bilire ülni.Türelemmel várjam ki, hogy szóljon vagy szorgalmazzam. Mert a védőnő azt mondta,hogy nem szabad erőltetni,mert rossz nyomot hagy benne. Azért én úgy gondolom, hogy azért mégis csak megkérdezem tőle, hogy kell-e valamit csinálnia. Szerintetek?
2014. márc. 31. 14:13
 17/21 anonim ***** válasza:

Fiam 20 hónaposan lett nappalra, 23 hónaposan éjjelre pelus nélküli.

Nem beszélt, másképp jelzett, de nem erőltettem. Csak meleg volt, gondoltam egy próbát megér. 2. nap már a bilibe ment minden.

2014. márc. 31. 14:45
 18/21 anonim ***** válasza:
18%

Aki le 0 százalékolta a válaszomat, az olvasson utána. Ha tud olvasni. Idióta balfék.

Még egyszer leírom: A mi óvodánkba a piciket beveszik úgy, hogy még nem szobatiszták! Még mindig van olyan gyerek, aki még nappalra is kap pelust.

2014. márc. 31. 21:10
 19/21 anonim ***** válasza:
23%

Ja, és nem csak egy ilyen óvoda van. Az óvodavezető dönti el, hogy felvesz-e pelusost vagy sem!

Te beszélsz baromi nagy sületlenségeket!

Úgyhogy ne írj baromságokat, csak azért mert nálatok nem vesznek fel pelusost, sok helyen igen.

MEG KELL KÉRDEZNI AZ ÓVODÁT! MI MEGKÉRDEZTÜNK KETTŐT. EGYIKBEN NEM, MÁSIKBAN IGEN!

2014. márc. 31. 21:13
 20/21 anonim ***** válasza:
67%
Te is próbálj értelmezni szöveget. Az óvodáknak nincs meg hozzá az emberi és tárgyi feltétele, hogy gyerekeket pelenkázzon. Örülj neki, hogy a te gyerekeidet felvették, de hiába idióta balfékezed le a másikat, attól még nem lesz igazad. Olvass utána, és ne azt hajtogasd, hogy nálatok ez van.
2014. márc. 31. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!