Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Kinek mikor lett szobatiszta...

Kinek mikor lett szobatiszta a kisgyermeke?

Figyelt kérdés
Valójában később lesznek szobatiszták a kisfiúk,mint a kislányok.Próbálkoztatok ráültetni a bilire vagy vártátok,hogy majd ő jelezze és nem erőltették?

2014. márc. 30. 21:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
52%

Nappalra 2,5 évesen lett szobatiszta a kislányom, éjszakára 3 év 4 hónaposan vettem le a pelust. Februárig volt 5-6 naponta baleset, azóta 1x pisilt csak be.

Amikor elkezdtük, nem beszélt még nagyon a kislányom, de úgy gondoltam, megpróbálom. 2-3 nap alatt belejött. Ha nem sikerült volna, vártam volna vele 1-2 hónapig.

Most 3 éves 9 hónapos a kislányom.

2014. márc. 30. 22:01
 2/21 anonim ***** válasza:
22%

persze, majd ö eldönti, hogy mikor akar ráülni a bilire.

3 évesen odovába járnak már a gyerekek, de mostanság nem probléma, ha 3,5-4 évesen lesznek szobatiszták a gyerekek, majd az ovodában ellesik egymástol....

2014. márc. 30. 22:01
 3/21 anonim ***** válasza:
34%

Kedves 2!

Az oviba való felvételnek a feltétele a szobatisztaság. Pelenkás gyerek nem mehet oviba!

1.voltam

2014. márc. 30. 22:17
 4/21 anonim ***** válasza:
25%
1 kislányom 19hosan nappalra 22honaposan már ejszakara is elhagyta a pelust 1x történt baleset éjszaka a kezdetekben amikor apa fektette és nem pisilt alvás előtt! 2dik kislányom 17honapos már bilizik napközben de még napi 1-2x baleset éri még nem tudja tartani ahogy a nagyobbak majda nnyáron! :-) Nem erőltetem, hagyom a maga kis ritmusában!
2014. márc. 30. 22:27
 5/21 anonim ***** válasza:
12%

Kedves 1.

Nem feltétel már a szobatisztaság. Az enyémek még nem voltak három évesek, mikor elkezdtek óvodába járni, és szobatiszták sem. Pelus márcsak éjjelre van, de a mai napig még bugyiba kakálnak.

Mikor bementem beíratni őket az oviba, mondta a vezetőnő, hogy nem feltétel, vigyük nyugodtan őket.

2014. márc. 30. 22:53
 6/21 anonim ***** válasza:
39%
Egyik kislányom 2 évesen lett szobatiszta, a másik kislányom 2 év 2 hósan. A testvérem kisfia 2,5 évesen.
2014. márc. 30. 23:13
 7/21 anonim ***** válasza:
33%

A mi ovinkba feltétel a szobatisztaság. Olyannyira, hogy popsit sem törölnek kiscsoportban se.

Az enyémek 2 év 4 hónaposan lettek nappalra, 2 év 8 hósan éjszakára is.

Amúgy még mindig feltétel a szobatisztaság. Kivételes esetekben, kivételes ovikban talán fölvesznek pelusost is, de ettől még nem kéne azt hinni, hogy mostantól ez az alap. Az óvónőknek nem feladata a pelenkázás. Nézz utánna, mielőtt butasággal megtévesztesz másokat.

2014. márc. 31. 06:26
 8/21 anonim ***** válasza:
52%

2,5 évesen. De akkor 3 hét alatt éjjelre és nappalra is. Nappal pár hétig még előfordult baleset, éjjel soha, egyetlen egyszer sem. De nappal hajlamos volt ejátszani az időt.

Amúgy én nem erőltettem, akkor sem, amikor egymást követő nehány éjszaka száraz maradt a pelenka. Akkor mondta a bölcsiben a gondozó néni, hogy vegyük le a pelenkát, szerinte lusta csak a gyerek.

Az első héten nem ment magától, el kellett küldeni pisilni rendszeresen. Én úgy gondoltam, ennek így nem sok értelme van. Aztán a második héten már ment magátol. A harmadik hét közepén pedig szólt, hogy akkor éjjelre sem kell.

2014. márc. 31. 06:52
 9/21 anonim ***** válasza:
52%

Fiam 3.szülinapja előtt nem sokkal lett nappalra szobatiszta, éjjelre kb. 3,5 évesen. Próbálkoztam hamarabb is, de a bilit eleve nem szerette, abba is max. állva volt hajlandó bele pisilni. Ő az elejétől a wc-t részesítette előnyben.

Off. A mi ovinkban is feltétel a szobatisztaság. Pelenkás gyereket nem vesznek fel. Olyan helyen tudom ezt elképzelni, ahol kevés a gyerek, szinte úgy kell "befogni" őket az utcáról, hogy meglegyen egy csoport... Itt olyan szintű túljelentkezés van, hogy ha vissza utasítanak egy pelusos gyereket, 3 szobatiszta jelentkező van a helyére.

2014. márc. 31. 08:18
 10/21 anonim ***** válasza:
23%

1.vagyok.

Szimplán szerencsések vagytok, mert feltétele az ovinak a szobatisztaság. Egy 25 fős csoportnak ha a fele pelenkás, mikor foglalkozik az óvónő azzal, amivel kéne, ha állandóan pelenkát cserél? 2,5 évest csak akkor vehetnének fel, ha szobatiszta. Attól, mert nálatok ez van, ne úgy add elő, hogy ez az általános. Nem tudom, a Kérdező gyereke mennyi idős, de nehogy azt higgye, hogy nem baj, ha 3 évesen nem szobatiszta, majd az oviban az lesz, mert ez nem így van.

Nálunk az óvodavezető azért ki akarta tenni az oviból a kislányomat, mert mikor beteg lett, alvásnál bepisilt.

2014. márc. 31. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!