Gyermeketek mikor ült először a bilire?
Majd megérik a gyerek rá. Ha érdeklődik már az iránt, hogy mi mit csinálunk a Wc-n, akkor lehet néha ráültetni a bilire. De nem szabad kényszeríteni, ha nem akarja.
Az én lányommal harcot vívtam, mert már mindenki a környezetünkben szobatiszta volt ilyen idősen, piszkált mindenki, hogy nahát, még pelust hord a lány? És már bánom, hogy annyit nyaggattam. (megjegyzem, semmit nem értem el nála, ő addig végezte a dolgát a pelenkába, amíg óhajtotta) 2 és fél évesen levettük a pelust róla, utána szólt, hogy ha pisilni-kakilni kellett, de kakilni még 3 éves kora után is jó ideig pelenkába volt csak hajlandó. Persze becsúszott egyszer-kétszer azóta is a bugyiba a dolog, de szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hányszor. És kivel nem fordul elő gyerekkorban?
Ranschburg Jenő könyvét olvastam a szobatisztaságról, érdemes belenézni. Pszichológiai rendellenességek gyermekkorban, ez a címe. Sok mindenben megnyugtatott, amiről mindenki azt mondta, hogy nem normális viselkedés, és azóta ki is nőtte a lányom. Többek között az erőszakos biliztetésről is szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!