Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Hogyan kezdtetek a bilizest...

Hogyan kezdtetek a bilizest es mikor?

Figyelt kérdés

2013. dec. 16. 21:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
26%

8-9 hónapos korban kezdtem a bilihez szoktatni, de úgy először hogy leültem mellé a földre. aztán gyakran ki lett téve a gyerek a szőnyegre mászni, de a bili is mindig a közelben volt látható helyen és időnként amikor úgy gondoltam ott az idő akkor közelebb hoztuk a bilit és ráültettem- de igy nem volt ismeretlen számára és nem félt tőle.

Mivel az első gyermekem így szoktattam, hogy minél előbb letudjak lépni az alkoholos, agresszív apától, ez a minta bevált. Másfél éves korában már vonaton ültünk és szobatiszta volt, bárhol bármibe pisilt. Igy szoktattam a második gyermekemet később egy második házasságban és így tanítottam a lányomat is, hogy miképp szoktassa bilire az unokáimat.

2013. dec. 21. 20:13
 12/14 anonim ***** válasza:

A nagyobbik nyár eleji gyerek, szóval amikor egy éves múlt, akkor jó időben kint a kertben pucéran mászkált, ha kellett pisilt, kakilt, utóbbit mindig megmutatta. :) Aztán ősztől nem foglalkoztam különösebben a dologgal: csak este fürdéskor pisilt a zuhanyba, reggel amikor felkelt, rögtön kérdeztem, akar-e bilizni, meg amikor nekem vagy neki eszébe jutott. Aztán jött a jóidő és vele együtt valahogy magától a pelenkátlanodás. Nálunk nem volt semmi kényszer vagy sürgetés, úgy olajozottan haladt, nem is tudom minek köszönhetően. Őszre teljesen szobatiszta lett, rá 2 hónapra éjjelre is. Érdekes módon, hiába jött 22 hónapos korában a hugi, nem vetette vissza e téren.

A kicsi 2 hónapos korában pisilt-kakilt először bilibe. :) Segített szobatisztaság ( [link] elvén haladtunk, 13 hónapos kora óta egyáltalán nem volt rajta pelus, kb 1,5 éves kora óta megbízhatóan szól ha pisilni/kakilni kell.

2013. dec. 21. 22:38
 13/14 anonim ***** válasza:
amit az utolsó ír,az az EC, vagyis elimination communication. màr 1 napos korban kezdik. érdekes, de nagyon tetszik. bàr én nem csinàlnàm olyan koràn,õrülnêk,h. élek szülés utàn :)
2013. dec. 21. 23:01
 14/14 anonim válasza:
0%
25 évesen,1 üveg Soproni sörrel.
2013. dec. 23. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!