Mikor kezdett el szólni a gyermeked, hogy kaka/pisi van a pelusban? Mennyi idő múlva kezdtétek el a bilizést, és mikor lett szobatiszta?
enyém jóval a szobatisztaság után szólt :)
nem beszélt és aggódtunk, hogy gond lehet. a gyógypedagógusunk azt tanácsolta, hogy vegyük le a pelust, mert ha sikerül akkor kizárhatunk pár dolgot és marad a megkésett beszédfejlődés, így 2 év 3 hónapos korában, a télen levettük a pelust. 2 hét alatt teljesen szobatiszta lett, de nem szólt, csak ment és elintézte magának, még a bilit is kiöntötte egyedül ha nem voltam elég szemfüles :)
közben elkezdett beszélni is, de még mindig nem szólt, csak intézte vagy ha nem otthon voltunk akkor feszengett, onnan tudtuk.
jó 4 hónap múlva jött rá, hogy akár mondhatja is, hogy pisilnie kell, kb. akkor mikor a kakihoz is elhagytuk a pelust mert azzal mindig megvárta az esti pelust :S
20 hónaposan levettem róla a pelus, ekkor még nem beszélt és nem is szólt, csak ment és intézte a dolgát, ahogy már előttem is írták (2. naptól ment a pisi 90%-a a bilibe, és a kaki onnantól csak oda)... Utána kb. 1 hónappal jelzett, hogy psps (pisi) és nyomást "imitált", ha kakálnia kellett.
Szobatiszta lett 20 hónaposan nappalra, 23 hónaposan éjjelre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!