Akik nagyon korán kezdték a bilivel való ismerkedést, mennyi idő múlva sikerült valamiféle rendszert kiakakítani?
Tudom mi pontosan a szobatisztasàg,îgy az okoskodók kérem kîméljenek!
Kislànyom 8 hónapos,ébredések utàn azonnal bilire ül, pisil,majd kakàl. Tegnap màr csak 3 koszos pelus volt, ma eddig 2, pedig ez mêg csak a 3. nap. Bizakodhatok egy kicsit,h. sikerül valami rendszert kialakîtani?
köszi,utolsó,de a szemêlyes tapasztalatok érdekelnek! esetleg kérd meg a baràtnõd,h.ìrjon nekem. és sokadszorra ismétlem: TUDOM,HOGY MI A SZOBATISZTASÀG!!!!
még egy idióta olvasni nem tudó... màr komolyan nem hiszem el!
CSAK SZEMÉLYES TAPASZTALATOK ÊRDEKELNEK!
akinek a szimszédja,ismerõse,baràtnõje stb.. az nem érdekel!
ês ezredszerre is:
TUDOM,HOGY MI A SZOBATISZTASÀG!!!!
Én is ráültettem a kislányomat 8 hónaposan ébredések után a bilire. Pár alkalom után ráunt, nem maradt meg rajta, most 20 hónapos, és száz százalékosan pelusos, bilit már hónapok óta nem látott.
Remélem, ez megfelel, mint személyes tapasztalat.
Ja, a nagyobbik gyerekem pedig ha a fejem tetejére álltam sem lett 3 éves koránál előbb szobatiszta, pedig nagyjából mindennel próbálkoztam nála, eredménytelenül.
1 gyerek 2év 3 hónap.
2 gyerek 18 hónap.
3 gyerek 23 hónap.
Szoba és ágytiszták.
Mindegyiket biliztettem ahogy ülni tudtak.
A 3.gyerek nagyon ügyes volt.Délelőtt kaki mindig a bilibe.Aztán 14 hónaposan lázas lett és kúpot kellett adnom neki.9 hónapig nem ült rá a bilire.Akkor elegem lett a pelenkákból,levettem és összesen 1 baleset volt.
Amit csinálsz egy rendszerhez szoktatás,pont olyan,mint az etetés,alvás.Én is ezt az utat tartottam helyesnek.
Bilizésnél könyvet nézegettünk,mondókáztunk.Ez meg is maradt,mert mindegyik gyerekem újsággal,vagy könyvvel megy a mai napig..
"Bilizésnél könyvet nézegettünk,mondókáztunk.Ez meg is maradt,mert mindegyik gyerekem újsággal,vagy könyvvel megy a mai napig.."
Ne haragudj, de ez nagyon rossz szokás, ebből szokott később probléma lenni, amikor a táborozáskor mégsem fog könyvet vinni magával a vécére, anélkül meg nem megy neki, aztán az a vége, hogy az egy hétig inkább nem is kakil a gyerek, mert nem tud. Saját tapasztalat, engem is így szoktattak, és rengeteget szívtam vele a későbbiekben. Az enyém igaz, hogy 3,5 éves(!) koráig pelenkába kakilt, de azóta két perc alatt elintézi a vécébe, nincs órákig ott üldögélés meg olvasgatás. Hosszú távon szerintem sokkal jobban járt így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!