Akik nagyon korán kezdték a bilivel való ismerkedést, mennyi idő múlva sikerült valamiféle rendszert kiakakítani?
Tudom mi pontosan a szobatisztasàg,îgy az okoskodók kérem kîméljenek!
Kislànyom 8 hónapos,ébredések utàn azonnal bilire ül, pisil,majd kakàl. Tegnap màr csak 3 koszos pelus volt, ma eddig 2, pedig ez mêg csak a 3. nap. Bizakodhatok egy kicsit,h. sikerül valami rendszert kialakîtani?
bizakodhatsz! ügyesek vagytok. van az EC módszer, elimination communication, magyarul nem tudom, hogy fordították, keress rá, sokat írnak róla, bár azt korábban kezdik.
mi 15-16 hónaposan kezdtük, mert pont nyár volt, akkor könnyebb, aztán volt egy kis szünet, október közepe óta csak bilibe kakil, és néha bele is pisil, nem erőltetek semmit, mindig ő szól.
sok sikert!
Nem kötekedni akarok, csak kíváncsiságból kérdezem, hogy ennek mi értelme?
Miért jó, ha bilibe pisil 8 hónaposan?
azêrt jó,mert ên nem fogom pànikba esve feltenni itt a kêrdêst,h.: "3 êves lànyom fêl a bilibe kakilni/pisilni..." ês tàrsai.
mert ha ràkeresel a bili kulcsszóra,minden màsodik kérdés arról szól,h.mêg 2,5-3 êvesen nem szibatisztàk a gyerekek,sôt,hajlandósàgot sem mitatnak rà.
amúgy pedig 0-24 -ben itthon vagyok vele,ràérünk próbàlkozni, ennyi dolgom van.
igen,ên tudom. ês nincs cirkusz. felkel,ràûltetem,pisil,kakil, jôkedve van közben,majd felàllunk. gondoltam,h.elõjönnek az anyukàk,akik ûgy festik le a dolgot,h.odaszîjazom a bilire a gyereket,õ meg üvölt kõzben ês ezzel frusztràlom egész nap... de ki kell àbràndítsalak,nem îgy van.
kedves egyes!
elolvastam a kaocsolódò cikkeket,és visszagondolva,az én lànyom csücsörîtett pisilés elött/közben,amit màr elhagyott,îgy a pisit nehezebben kapom el,de a kakit 3-ból kétszer sikerül.
azért a pelenkanélküliséget nem tudom csinàlnàm e. plàne újszülött kortól... mosom a pelust,de a padlót nem szívesen takarítanàm :)
és igaz a cikkek szerint 6 hóig jekeznek/ érdemes elkezdeni,de azért bizakodom,épo az elõbb egy pisi ês egy kaki is bilibe ment êbredés utàn. ez ma màr a 3. volt. :D
Az is igaz, hogy később hamarabb megérti, most lehet még felesleges erőbedobás, ha nem tudatos, úgysem.
Az én lányom 17 hósan kezdte, vettem neki egy bilit, elmondtam mire való és betettem a szekrénybe. MÁsnap miközben mosogattam, kihozta, és mondta, ráülne. Ráült, először csak hangok jöttek, de másodszorra belekakilt és nagy volt az öröm.
Azóta szinte minden nap van kaki, pisi. Van, hogy Ő szól, hogy anya, kaka, de van, hogy kérdezem és akkor mondja, h igen, ráül.
Eredmény nélkül nem is igen kel fel, de hamar beletermel. :D
Szuper, h ennyire tudatos, és még alig másfél éves.
Persze mindenkinél más időben jön el a bilis korszak. :)
Én sok csodagyereket láttam már, de még egyet sem, aki 8 hónaposan tudatosan jelezné,hogy dolga van. Nyilván, mert még nincs rá megérve.
Megint a végletekbe gondolkodás megy. A 8 hónap és a 3 éves kor között még van átmenet!
kedves utolsó! mint fentebb elmondtam,tudom mi a szobatisztasàg,ês ha újra elolvasod a kêrdésem,azt is làtod,h.nem azt vàrom a gyerektõl,h. szibatiszta legyen!
vagy itt mindenki megbukott êrtõolvasàsból????
hihetetlen,h.itt mindenki túlgondol egy kêrdêst,kijelentêst. amikor egy anyuka azt mondja,h.mérgêben ràsuhintott a gyerek fenekêre,rögtön gyerekgyilkos,ha vannak napok,mikir ajtón túl kîvànja a gyerek hisztijeit,akkor minek szül stb...
olvassatok inkàbb kétszer!
Barátnőm kb. így, 8-9 hónaposan kezdte.
28 hónaposan lett szoba- és ágytiszta a fia.
Én akkor kezdtem, mikor a fiam azt jelezte, ki akarja próbálni, 22 hónaposan. 24 hónaposan megbízhatóan szobatiszta volt (bár az első napoktól kezdve mondhatnám csak akkor volt baleset, ha nagyon belemerült a játékba), 2 hónap múlva ágytiszta (szintén ő mondta, hogy nem kell neki éjszakára pelus).
Nálam a szobatisztaság azt jelenti, hogy nem én kérdezgetem egész nap, kell-e, hanem ő maga ismeri fel, hogy menni kell. Óriási különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!