Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Akik nagyon korán kezdték a...

Akik nagyon korán kezdték a bilivel való ismerkedést, mennyi idő múlva sikerült valamiféle rendszert kiakakítani?

Figyelt kérdés

Tudom mi pontosan a szobatisztasàg,îgy az okoskodók kérem kîméljenek!

Kislànyom 8 hónapos,ébredések utàn azonnal bilire ül, pisil,majd kakàl. Tegnap màr csak 3 koszos pelus volt, ma eddig 2, pedig ez mêg csak a 3. nap. Bizakodhatok egy kicsit,h. sikerül valami rendszert kialakîtani?

#bilizês
2013. dec. 14. 16:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
47%

bizakodhatsz! ügyesek vagytok. van az EC módszer, elimination communication, magyarul nem tudom, hogy fordították, keress rá, sokat írnak róla, bár azt korábban kezdik.

mi 15-16 hónaposan kezdtük, mert pont nyár volt, akkor könnyebb, aztán volt egy kis szünet, október közepe óta csak bilibe kakil, és néha bele is pisil, nem erőltetek semmit, mindig ő szól.

sok sikert!

2013. dec. 14. 17:12
 2/17 anonim ***** válasza:
48%

Nem kötekedni akarok, csak kíváncsiságból kérdezem, hogy ennek mi értelme?

Miért jó, ha bilibe pisil 8 hónaposan?

2013. dec. 14. 17:48
 3/17 A kérdező kommentje:

azêrt jó,mert ên nem fogom pànikba esve feltenni itt a kêrdêst,h.: "3 êves lànyom fêl a bilibe kakilni/pisilni..." ês tàrsai.

mert ha ràkeresel a bili kulcsszóra,minden màsodik kérdés arról szól,h.mêg 2,5-3 êvesen nem szibatisztàk a gyerekek,sôt,hajlandósàgot sem mitatnak rà.

amúgy pedig 0-24 -ben itthon vagyok vele,ràérünk próbàlkozni, ennyi dolgom van.

2013. dec. 14. 18:46
 4/17 anonim ***** válasza:
80%
Hát Te tudod, de felesleges energia. Az én gyerekeim (4 van)2 évesen 1 hét alatt szobatiszták lettek, a fene, aki 8 hónapos koruktól cirkuszolt volna a bilivel, de te tudod. Az idegrendszere még nem érett rá.
2013. dec. 14. 18:59
 5/17 A kérdező kommentje:

igen,ên tudom. ês nincs cirkusz. felkel,ràûltetem,pisil,kakil, jôkedve van közben,majd felàllunk. gondoltam,h.elõjönnek az anyukàk,akik ûgy festik le a dolgot,h.odaszîjazom a bilire a gyereket,õ meg üvölt kõzben ês ezzel frusztràlom egész nap... de ki kell àbràndítsalak,nem îgy van.

kedves egyes!

elolvastam a kaocsolódò cikkeket,és visszagondolva,az én lànyom csücsörîtett pisilés elött/közben,amit màr elhagyott,îgy a pisit nehezebben kapom el,de a kakit 3-ból kétszer sikerül.

azért a pelenkanélküliséget nem tudom csinàlnàm e. plàne újszülött kortól... mosom a pelust,de a padlót nem szívesen takarítanàm :)

és igaz a cikkek szerint 6 hóig jekeznek/ érdemes elkezdeni,de azért bizakodom,épo az elõbb egy pisi ês egy kaki is bilibe ment êbredés utàn. ez ma màr a 3. volt. :D

2013. dec. 14. 19:34
 6/17 anonim ***** válasza:
63%

Az is igaz, hogy később hamarabb megérti, most lehet még felesleges erőbedobás, ha nem tudatos, úgysem.

Az én lányom 17 hósan kezdte, vettem neki egy bilit, elmondtam mire való és betettem a szekrénybe. MÁsnap miközben mosogattam, kihozta, és mondta, ráülne. Ráült, először csak hangok jöttek, de másodszorra belekakilt és nagy volt az öröm.

Azóta szinte minden nap van kaki, pisi. Van, hogy Ő szól, hogy anya, kaka, de van, hogy kérdezem és akkor mondja, h igen, ráül.

Eredmény nélkül nem is igen kel fel, de hamar beletermel. :D

Szuper, h ennyire tudatos, és még alig másfél éves.

Persze mindenkinél más időben jön el a bilis korszak. :)

2013. dec. 14. 20:44
 7/17 anonim ***** válasza:
31%
1es vagyok, én is mosom a pelenkát, és azért nem kezdtem a pelenkanélküliséget, mert nem voltam kitartó, de egyébként egyetértek a kérdezővel, más dolgunk sincs itthon, csak a gyerekkel foglalkozni, és lustaságnak tartom, ha 2,5-3 éves még nem szobatiszta, mert anyukénak így kényelmesebb.
2013. dec. 14. 21:55
 8/17 anonim ***** válasza:
67%

Én sok csodagyereket láttam már, de még egyet sem, aki 8 hónaposan tudatosan jelezné,hogy dolga van. Nyilván, mert még nincs rá megérve.

Megint a végletekbe gondolkodás megy. A 8 hónap és a 3 éves kor között még van átmenet!

2013. dec. 15. 07:01
 9/17 A kérdező kommentje:

kedves utolsó! mint fentebb elmondtam,tudom mi a szobatisztasàg,ês ha újra elolvasod a kêrdésem,azt is làtod,h.nem azt vàrom a gyerektõl,h. szibatiszta legyen!

vagy itt mindenki megbukott êrtõolvasàsból????

hihetetlen,h.itt mindenki túlgondol egy kêrdêst,kijelentêst. amikor egy anyuka azt mondja,h.mérgêben ràsuhintott a gyerek fenekêre,rögtön gyerekgyilkos,ha vannak napok,mikir ajtón túl kîvànja a gyerek hisztijeit,akkor minek szül stb...

olvassatok inkàbb kétszer!

2013. dec. 15. 09:37
 10/17 anonim ***** válasza:
80%

Barátnőm kb. így, 8-9 hónaposan kezdte.

28 hónaposan lett szoba- és ágytiszta a fia.

Én akkor kezdtem, mikor a fiam azt jelezte, ki akarja próbálni, 22 hónaposan. 24 hónaposan megbízhatóan szobatiszta volt (bár az első napoktól kezdve mondhatnám csak akkor volt baleset, ha nagyon belemerült a játékba), 2 hónap múlva ágytiszta (szintén ő mondta, hogy nem kell neki éjszakára pelus).

Nálam a szobatisztaság azt jelenti, hogy nem én kérdezgetem egész nap, kell-e, hanem ő maga ismeri fel, hogy menni kell. Óriási különbség.

2013. dec. 15. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!