Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Körülmetélés, a szülők hibája?

Körülmetélés, a szülők hibája?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Mint köztudott, az utóbbi években megnőtt a letapadt és fitymaszűkületes gyerekek száma. Ezelőtt 10-20 évvel közel fele ennyi problémás kisgyerek sem volt, mára pedig majd minden 3. kisfiúnak ilyesfajta problémái vannak. Ez vajon a "modern szülő" hibája? Ki mit gondol, születéstől fokozatosan tisztítani (ahogy anyáink, nagyanyáink tették), vagy nem kell foglalkozni a fitymával? (Egészségügyet tanulok, tanulmányomhoz kellenének a válaszok) Előre is köszönöm.
2013. dec. 9. 19:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
13%

én a kencékkel átitatott popsitörlőkről is olvastam, hogy fokozza a letapadást, mert hámosít, kislánynak is összenőhet a nunija, vagyis a kisajkak.

szóval ez a modern pelenkázástól van.

mosható pelenkával hamarabb lesz szobatiszta és popsitörlő sem kell

2014. jan. 10. 16:16
 12/13 anonim ***** válasza:
53%

Nah, hát ez biztosan nem igaz, rémhírkeltés...

Az én lányomnak volt kisajak összenövése, és direkt rákérdeztem a gyermeknőgyógyásznál, aki kezelte, mert pont ez ilyen fórumokon írnak ilyen okosságokat!

Azt mondta, hogy attól, hogy hámosít, nem fog ott hámosítani, ahol nem kell, nem fog összenőni. A kisajak összenövést hormonhiány okozza, hormonos kenőccsel kezelik, nah meg nagy fokú összenövésnél szétválasztással!

Amikor szétválasztották nálunk, akkor kifejezetten hámosítani kellett a szétválasztás mentén, hogy nehogy újra összetapadjon miközben gyógyul. Szóval ez tökéletesen ellentmond annak, hogy a hámosítók miatt tapadna, nőne össze. A kisebb összenövést (ami maradt a szétválasztás után, mert nem akarta már nagyon kínozni 1,5 évesemet, úgy kapálózott) pedig hormon tartalmú kenőccsel kellett kenni, és gyönyörűen szétvált!

Úgyhogy erről ennyit!

2014. jan. 10. 16:37
 13/13 anonim ***** válasza:
35%
100magyar anyukából több, mint 99 megadja a választás szabadságát a gyermekének, de azért - különösen érintettként - nagyon ijesztő olvasnom azt az egyet most itt, aki inkább csonkíttatott :(
2014. márc. 1. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!