Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Folytassuk vagy kicsit szünete...

Folytassuk vagy kicsit szüneteltessük?

Figyelt kérdés

22 hónapos lányomnál nem rég elkezdtem a szobatisztaságot. Azért kezdtem el, mert mikor mentem wc-re jött utánam ült a bilire és mondta, hogy pisi.

Amikor levettem róla a pelust nem bilizni akart, hanem egyből wc-re akart menni, így vettem wc szűkítőt. Szépen pisil bele, nem tiltakozik.

Napközben amikor itthon vagyunk nem adok rá pelust csak bugyit. 1-1,5 óránként ha ráültetem a wc-re belepisil. Viszont nem szól előre ha pisilnie kell. Csak akkor szól, mikor már bepisilt. Kaka szinttén a bugyiba. Minden nap van 2-3 baleset. Ilyenkor nem szidom, nem mondok neki semmi rosszat. Most mi legyen? Mert érdeklődik a wc iránt, szeret is belepisilni, de nem szól előre. Hogyan vegyem rá, hogy előtte szoljon? Vagy kicsit várjunk?

Ja, még azt elfelejtettem írni, hogy mikor pelust adok rá, mondja, hogy csúnya pelus, nem kell.

2013. nov. 25. 09:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonlóan működik (most 2 éves a kisfiam, de mi is kb. 2 hónapja kezdtük), de ő pelusban van egész nap, és csak 3-szor ültetem a WC-re (ő akarta!), szintén szűkítővel.

Reggel, déli alvás után, és este fürdés előtt szoktam ráültetni, és olyankor pisil és kakil is a WC-be (persze csak egyszer, vagy max. kétszer szokott kakilni, nem minden alkalommal).

Egyébként szeret a WC-re ülni, de ő sem szól, ha kell neki, viszont mindig tesz bele valamit :).

Én egyelőre ennyit teszek, néha szól, hogy kaka van a pelusban, akkor megdícsérem, hogy ügyes, hogy szólt, és ennyi, most itt tartunk.

Én a helyedben megpróbálnék rá még pelust adni, és esetleg kevesebbszer ráültetni, hátha szól, ha kell neki.

Egyébként nyáron néhányszor levettem az udvaron a pelust róla, és ott és akkor pisilt amikor eszébe jutott, ezért le is tettem róla, hogy még abszolút nem érett rá, és aztán ő akart a WC-re ülni, így most itt tartunk.

Szerintem mindenképpen próbálj még pelust adni rá.

2013. nov. 25. 10:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem sehogyan sem fogod tudni rávenni, hogy előre szóljon, mert a szobatisztaság úgy alakul ki, hogy először utólag "jelzi" a szükségletét. Egy idő utána aztán varázsütésre szobatiszta lett.
2013. nov. 25. 10:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tudod "rávenni", hogy előre szóljon, mert még nem érett rá. Ez nem azt jelenti, hogy vissza kell adnod rá a pelust, különösen akkor, ha nem szereti, de még türelemmel kell lenned, és megvárni, amíg idegrendszerileg is érett lesz a szobatisztaságra.

Egyébként, a leírásod alapján teljesen jól csinálsz mindent.

A kislányod a szobatisztaság felé vezető út első fázisánál tart. Ezután jön majd, amikor közben szól, majd az, amikor már előre megérzi és tudja is tartani, amíg elér a WC-re.

22 hónaposan így is elég ügyes.

2013. nov. 25. 14:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
2013. nov. 25. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!