Bilizés, hogyan tovább? Folytassuk egyáltalán?
Suttogót nem ismerem.
Szerintem még korai a további szoktatás, nem érett rá az idegrendszere és a záróizma.
Lesznek akik vitatkoznak velem, de kár még macerálni vele a gyereket.
Szia!
Én is csatlakozom az első válaszolókhoz. Nem tudják irányítani.
Az én gyerkőcöm is szólt ennyi idősen, sőt volt hogy sikerült is a pelust több órára levenni, de mondhatnám, hogy több múlt a szerencsén, mint a szabályozáson :)
Aztán annyi volt a kudarcélmény, hogy besokallt, ekkor hagytuk a fenébe nagyon sokáig, megvártuk míg valóban érett lett rá és 2 nap alatt teljesen szobatiszta lett (éjszaka is). Rokonságban ugyanekkora fickónál tovább ment a próbálkozás, erőltetés, állandó kudarc stb, kár volt, mert most már gyűlöli az egész témát és még mindig pelusos alváskor és ha kimozdulnak otthonról + rendszeres otthon is a bepisilés.
Persze ez csak 2 példa, de számtalan anyukával találkoztam már, aki erőltette a korai szobatisztaságot (és itt nem erőszakosságról beszélek, hanem kedvesen, türelmesen csinálták), de mind megbánták és egyiknél sem lett korábban szobatiszta a gyerek. Időpocsékolás volt, idegeskedés és a gyerek is ramatyul érzi magát tőle.
Ismerek olyat,akinek a 1,5 éves kislánya már bugyiban szaladgált nyáron, szólt,ha pisilnie kellett.
Szerintem a délutáni pisilés maradjon,majd kicsit később, reggel,ébredés után,ha van kedve,rá ültetheted a bilire,meg este fürdés előtt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!