Hogy csináltátok az éjszakai szobatisztaságot? Félálomban bilire/wc-re ültettétek, felkeltettétek?
Köszi, ment a zöld kéz :-).
Mikor vetted le róla éjszakára a pelust?
Éjjel -nappal 2 éves kora óta nincs pelus. :)
Este nem adok már neki sok folyadékot, 6 után csak néhány korty víz. Kb. 5 * baleset éjjel. Most már pár hónapja nem volt baleset.
Nekem fiaim vannak, mindkettő 3 éves szülinapjuk után lettek szobatiszták. Éjjel nem keltettem őket pisilni, hanem mikor több egymást követő éjjel után reggel ébredés után száraz volt a pelus akkor rögtön pelust le és bilire ültettem őket. Este lefekvés előtt is még bilire ültettem.
És ekkor nappalra is bugyit adtam, nappal kínáltam a bilit kezdetben óránként is. A Brendonban lehet kapni olyan lepedőt melynek egyik oldala flottír, a másik pedig vízhatlan és a négy sarka gumis így jól rá lehet rögzíteni az ágybetétre. Nekünk ágyneműtartós kisgyerekágyunk van, és arra is jól illeszthető. Én még a tetejére lepedőt teszek, nagyon komfortos és védi az ágybetétet ha baleset történne. Mosható.
Erőltetni nem szabad, eljön az ideje, minden gyereknél más és akkor viszont egy-két hét alatt biztonságosan szobatiszták lesznek éjjel és nappal egyaránt.
Sehogy nem csináltam az éjszakai szobatisztaságot.
3 éves kora előtt pár hónappal lett szobatiszta a fiam nappalra, akkor még a délutáni alváshoz adtam rá pelust, de 4 napig üres volt a pelus, így levettem. Majd 1 hónap múlva mikor több napig reggelre száraz volt a pelus, akkor éjszakára is levettem. Ő nem pisilt éjjel. Aztán amikor meg pisilt éjjel is, nem mindig pisil éjjel, de előfordul, akkor pedig ébred magától.
Tehát 3 éves kora előtt már nappalra és éjszakára is szobatiszta, ágytiszta volt a fiam.
Azért a biztonság kedvéért rakok az ágyba lepedőt, ami felfogja, ha mégis történne baleset. Volt már rá 1-2 példa, hogy annyira fáradt volt, vagy úgy belőtyölt lefekvés előtt, hogy nem ébredt fel, de ez tényleg ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!