Van itt olyan anyuka, akinek lassan 3 éves a gyermeke és még nem akar szobatiszta lenni?
lányom 3év2hósan lett az.
Velem ugyanezt csinálta a kis rakoncátlan, elvonult, és ott intézte, hiába minden...kérj meg egy családtagot, vagy valakit, akinek már szobatiszta a gyereke, hogy 2-3 napra vegye magához, vagy oviba, ilyesmi, mert nekünk is ott fogta fel, hogy mit is várunk el tőle...sztem ha látja a többi gyereket, akkor fog szólni..én is hiába téptem a számat, az ovi segített...
Nekem júnisban volt 3éves a kisfiam.
Hiába próbáltam vele bármit- nem segített semmi- jutalmaztam, büntettem, zsaroltam... nem hatott semmi. Aztán rájöttem, hogy én vagyok vele türelmetlen, mert ő valószínűleg nem érett meg még erre a nagy feladatra. Ez pedig azért volt, mert a bátyja már két éves kora után magától egyik napról a másikra szobatiszta lett- én meg azt hittem ez az alap, a gyerekek ilyenek. Így állandóan témán voltam, hogy legyen már szobatiszta ő is, és értetlenül álltam előtte, hogy neki miért nem megy. Nem esett le, hogy talán a kistesó fogja vissza? (3an vannak, a szóbanforgó kisfiam a középső) De nem tudom, hogy valóban a kistesó miatt volt-e, de egy nap mikor már bőven elmúlt 2,5éves, akkor feladtam magamban a sürgetést, és úgy gondoltam, hogy oké, pelenkás és kész. Nem izélgettem tovább, pelenkáztam szó nélkül, mint egy csecsemőt. Ha reggel felkelt, akkor ment egyedül bilizni, de utána jött a pelenka, és nem ültetgettem, meg semmit sem csináltam vele. Születésnapja előtt egy hónappal elkezdte mondani, ha pisilne kell, és onnantól ment egyedül- vagy velem pisilni. De pelenka maradt, mert a kakálásnál továbbra sem szólt még. Szintén nem csináltam vele semmi, csak türelmes voltam vele. Úgy alakult, hogy elutaztunk a szülinapja előtt, és pont a szülinapja előtt egy nappal értünk haza, addig ő 1hétig a nagymamánál volt. A mama egész héten mondta neki, hogy húúú lepjük meg anyát, hogy milyen ügyes vagy és hogy már bilibe tudsz kakilni is, és anya biztos hoz neked érte nagy ajándékot. Nála ez a mondat hozta meg az áttörést. Az ajándék!!
Azelőtti napon, hogy hazaértünk szólt először akkor a mamának, hogy kakálnia kell. Másnap még volt rajta pelenka, de akkor is szólt-aznap jöttünk haza, és az volt élete utolsó pelenkás napja. 3éves szülinapja pedig élete első pelenka nélküli napja- és azóta sem pelenkás. Onnantól szól - és szobatiszta. Persze ahogy hazaértünk és megölelt, az első kérdése az volt, hogy hol is van a nagy ajándékja, amit a bilibe kakálásért kap??? :)
Még annyi, hogy ugyan kivárt, de ő olyan stabilan lett szobatiszta, hogy azóta tényleg se éjjel se nappal nem volt rajta pelenka, és 1x pisilt be összesen, mikor belázasodott éjjel, betegség miat.
Én úgy vettem észre, hogy a türelem a legnagyobb segítség nekik, mert ha megérnek erre, akkor menni fog nekik a szobatisztaság. Valakinél ez 2év, valakinél 3.
Az én fiam agusztusban lesz 3 éves!
Már fél évvel ezelőtt teljesen szobatiszták lettünk úgy nappal és éjjel is, viszont legnagyobb szomorúságomra már lassan egy hónapja vissza estünk! Bepisil nappal és éjjel is! régen szól kiabálva ha kellett neki most szólni sem szól! A kakival eddig még nincs baj azt mindíg mondja ha kell neki! Mit ronthattam el? Próbáltam megint úgy intézni a dolgokat mint fél évvel ezelőtt dicsértem, tapsoltam s ez tetszett neki ha bilibe pisilt s ha véletlen bement akkor elmagyaráztam neki hogy nem szabad és hogy a bilibe kell pisilni! Ez akkor bejött most sajnos nem! Jártunk bölcsibe de kb 2 hete kihoztam onnan a nyárra hogy legyen itthon az ovi előtt! Már nagyon kétségbe vagyok esve nem tudom mitévő legyek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!