Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » 3 éves kisfiam egyáltalán nem...

3 éves kisfiam egyáltalán nem hajlandó bilizni, WC- be pisilni/kakálni, mire utalhat ez?

Figyelt kérdés
Amikor próbálok vele beszélni erről, csak hangos nemnemnem a válasz és ki is jelenti, hogy nem vécébe, pelenkába.
2013. okt. 22. 21:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
46%

3 éves és nem szobatiszta? Mindenképp orvoshoz vinném, mert abban a bizonyos anális szakaszban sérülhetett a személyiségfejlődésben valami... Gyermekpszichológus segítségét kérném, mert ebből komoly szorongás lehet. Ahogy Freud is megmondta anno: "A székletvisszatartást választó gyermek a toalett minden formájának a használatát visszautasítja. Felnőttként - Freud szerint - a székletvisszatartásban szenvedő személy, izgatott, aprólékos, túlságosan szervezett, és olykor antiszociális lesz.

● A visszautasító gyermekek hevesen reagálnak, bepiszkolják a nadrágjukat és egyéb tárgyakat, így tiltakozva a mellékhelység használata ellen. Ezzel azt bizonygatja, hogy a székletét oda teszi, ahova épp ő akarja. A Freudi elmélet szerint a "visszautasító" felnőttek szemtelenek, szervezetlenek, valamint gyakran közömbösek mások érzelmeivel szemben."

2013. okt. 22. 21:26
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

Hasonló cipőben járunk mi is sajnos. Mondjuk eddig nem is erőltettem, mert szerintem ezt nem lehet. Tudja, hogy működik a dolog, néha sikerül rávennem, hogy napközben is a vécébe pisiljen (alvás után mindig megyünk), sőt már pelusmentes fél napunk is volt.

Nálunk a kistesó zavarhatott be, meg amúgy is mindent kicsit később kezdett csinálni a fiam.

Volt esetleg a fiad életében olyan esemény, ami őt is így megzavarhatta? Testvér, költözés, bölcsi...? Védőnővel (ha normális) beszélnék róla, de nem a gyerek előtt.

Én egyelőre nem aggódnék nagyon, a gyerekpszichológust túlzásnak gondolom.

2013. okt. 22. 23:53
 3/11 anonim ***** válasza:
33%

Azért mert Ön túlzásnak gondolja, még nem kell 0%-osra értékelni! Köszönettel: egy szakmabeli

De Maga biztos járatosabb az ilyen dolgokban...

2013. okt. 23. 08:21
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Megkérdezhetem kedves Első, hogy a szakmabeli mit takar? A székletével nem játszik egyébként.

Nincsen testvére, nem költöztünk. Bölcsis már tavaly augusztus óta. Egy ideig hajlandó volt ráülni, produkálni, de kb 2 hónapja már egyáltalán nem.

2013. okt. 23. 09:54
 5/11 anonim ***** válasza:
46%
Én 5 évesen tudtam leszoktatni a fiamat a pelenkáról. Nem volt könnyű.
2013. okt. 23. 17:51
 6/11 anonim ***** válasza:
31%
Freud egy idióta volt! Te jó ég! Kedves kérdező! Csupán arról lehet szó, hogy kisfiad még nem érett meg a szobatisztaságra. vannak később érő gyermekek, mint ahogyan nem egy időben kezdenek beszélni, járni, egyedül enni. 3 évesen még nem kell pszichológushoz vinni.
2013. okt. 25. 15:40
 7/11 anonim ***** válasza:
80%

Freud tènyleg nem volt normàlis, ès szakmabelikent mondom.

Nem kell mèg sehova sem vinni mèv nem olyan kèső, a lènyeg hogy nem szabad erőlteni, de mindig beszèlni kell róla es fontos a pozitív megerősítès

2013. okt. 25. 16:14
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sikerült a freudistának halálra rémítenie. Tudom, én hibám, hogy egy ismeretlen így be tud paráztatni, de azért megrémültem. A többieknek nagyon köszönöm a megnyugtatást! A beszédfejlődése sem túl gyors egyébként.
2013. okt. 25. 21:36
 9/11 anonim ***** válasza:
47%

ez csupán arra utal, hogy nem vetted le időben a pelust, gondolom vártál arra, hogy "megérjen rá", mostanában ez a divat, hogy a peluslevétel az már erőltetés és lelki sérült lesz. pedig ez butaság, ahhoz, hogy szobatiszta legyen, le kell venni a pelust, ennyi a trükk.

csak ugye az a baj, hogy te kicsit elkéstél vele, a fiad meg okos dackorszakos lett közben és pontosan tudja mivel érheti el azt amit akar :)

azt azért ismerd be, hogy ezerszer kényelmesebb pelusba intézni mint figyelni, kirohangálni a wc-re, kitörölni, kezet mosni... szóval itt a gond, hogy 3 évesen ezeket már pontosan tudja és ő kényelmes :)

vagy ráhagyod és majd tavasszal erőt veszel magadon vagy most következetes és határozott leszel és elfogy otthon a pelus! meglátod, 1-2 hét és szobatiszta lesz, ha te is következetesen ezen leszel!

2013. okt. 26. 00:39
 10/11 A kérdező kommentje:

Elnézést, de hol írtam azt, hogy csak most kezdtem el a szoktatást? Jóval kétéves kora előtt belefogtunk, haladtunk is szépen, de egyszer csak nem akarta már, egyáltalán nem.

Minden külső ok nélkül.

2013. okt. 26. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!