3 éves kisfiam egyáltalán nem hajlandó bilizni, WC- be pisilni/kakálni, mire utalhat ez?
3 éves és nem szobatiszta? Mindenképp orvoshoz vinném, mert abban a bizonyos anális szakaszban sérülhetett a személyiségfejlődésben valami... Gyermekpszichológus segítségét kérném, mert ebből komoly szorongás lehet. Ahogy Freud is megmondta anno: "A székletvisszatartást választó gyermek a toalett minden formájának a használatát visszautasítja. Felnőttként - Freud szerint - a székletvisszatartásban szenvedő személy, izgatott, aprólékos, túlságosan szervezett, és olykor antiszociális lesz.
● A visszautasító gyermekek hevesen reagálnak, bepiszkolják a nadrágjukat és egyéb tárgyakat, így tiltakozva a mellékhelység használata ellen. Ezzel azt bizonygatja, hogy a székletét oda teszi, ahova épp ő akarja. A Freudi elmélet szerint a "visszautasító" felnőttek szemtelenek, szervezetlenek, valamint gyakran közömbösek mások érzelmeivel szemben."
Hasonló cipőben járunk mi is sajnos. Mondjuk eddig nem is erőltettem, mert szerintem ezt nem lehet. Tudja, hogy működik a dolog, néha sikerül rávennem, hogy napközben is a vécébe pisiljen (alvás után mindig megyünk), sőt már pelusmentes fél napunk is volt.
Nálunk a kistesó zavarhatott be, meg amúgy is mindent kicsit később kezdett csinálni a fiam.
Volt esetleg a fiad életében olyan esemény, ami őt is így megzavarhatta? Testvér, költözés, bölcsi...? Védőnővel (ha normális) beszélnék róla, de nem a gyerek előtt.
Én egyelőre nem aggódnék nagyon, a gyerekpszichológust túlzásnak gondolom.
Azért mert Ön túlzásnak gondolja, még nem kell 0%-osra értékelni! Köszönettel: egy szakmabeli
De Maga biztos járatosabb az ilyen dolgokban...
Köszönöm szépen a válaszokat! Megkérdezhetem kedves Első, hogy a szakmabeli mit takar? A székletével nem játszik egyébként.
Nincsen testvére, nem költöztünk. Bölcsis már tavaly augusztus óta. Egy ideig hajlandó volt ráülni, produkálni, de kb 2 hónapja már egyáltalán nem.
Freud tènyleg nem volt normàlis, ès szakmabelikent mondom.
Nem kell mèg sehova sem vinni mèv nem olyan kèső, a lènyeg hogy nem szabad erőlteni, de mindig beszèlni kell róla es fontos a pozitív megerősítès
ez csupán arra utal, hogy nem vetted le időben a pelust, gondolom vártál arra, hogy "megérjen rá", mostanában ez a divat, hogy a peluslevétel az már erőltetés és lelki sérült lesz. pedig ez butaság, ahhoz, hogy szobatiszta legyen, le kell venni a pelust, ennyi a trükk.
csak ugye az a baj, hogy te kicsit elkéstél vele, a fiad meg okos dackorszakos lett közben és pontosan tudja mivel érheti el azt amit akar :)
azt azért ismerd be, hogy ezerszer kényelmesebb pelusba intézni mint figyelni, kirohangálni a wc-re, kitörölni, kezet mosni... szóval itt a gond, hogy 3 évesen ezeket már pontosan tudja és ő kényelmes :)
vagy ráhagyod és majd tavasszal erőt veszel magadon vagy most következetes és határozott leszel és elfogy otthon a pelus! meglátod, 1-2 hét és szobatiszta lesz, ha te is következetesen ezen leszel!
Elnézést, de hol írtam azt, hogy csak most kezdtem el a szoktatást? Jóval kétéves kora előtt belefogtunk, haladtunk is szépen, de egyszer csak nem akarta már, egyáltalán nem.
Minden külső ok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!