Miért pisli be a lassan 3 éves fiam éjjel?
Június környékén szokott le a pelusról teljesen, októberben fog bölcsiből oviba menni.Hetekig szépen ment minden, wc-re jár pisilni-kakilni, volt,h éjjel is felkelt és kiment.
Augusztusban volt ugye a nagy meleg, rengeteg folyadékot ittak éjjel is a 7 éves bátyjával, hisz másképp nem lehetett elviselni.Akkor nem volt fura, h NÉHA bepisilt éjszaka, mondom ok, sokat iszik, nem mindig kel fel rá.
Viszont augusztus óta ott tartunk, h MINDEN éjjl bepisil.Időnként napal is előfordul, h későn "kapcsol" és mire wc-re menne bepisil, de általában nem.
Az éjszakai viszont nagyon aggaszt.
Az a legkevesebb, h minden nap takarót, ágyneműt mosok (ágyat már nem mert beborítottam gumilepedővel), de minden reggel a pólója tetejétől a bokájáig pisis.
Nem ébred rá, most meg is van fázva, félek, mivel amúgy is jön már a hideg, h ha ez így megy tovább állandóan megfázik, beteg lesz.
A pelus ellen tiltakozik, erőltetni nem merem, nehogy megalázónak érezze, de fogalmam sincs mit tehetnék.
Nemrég született kisöccse, 3 hetes, azt látom rajta, h bár imádja de nagyon erősen megviseli, h új jövevény van, sokkal több a hisztiroham, ellenkezés stb mint egy átlagos dackorszakban lévőnél.
A pici szó szerint eszik-alszik baba, még enni is én költöm fel, tehát egyelőre azt sem mondhatnám, h sok figyelmet elvon a nagyobbiktól, bevonom a pelenkázásba játékosan, mikor szoptatok ő is ott van, énekelünk, mondókázunk stb együtt és sokat vagyunk együtt, játszunk, játszóterezünk, bohóckodunk.
A nagyfiam most kezdte a sulit, rejta is látom, h fáradtabb, nyűgösebb és ő mondjuk kevesebben játszik vele, mint eddig vagy gyakrabban vesznek össze, hisz minkettő ingerült.
Nem tudom mitől lehet ez.A lelki dolgoktól-e vagy pedig a "megszokás" a kánikula és a rengeteg vízivás miatt vagy más.
Nem tűnik etegnek, sőt eddig szinte egy megfázása se volt, kicsattan az egészségtől.
Ti mit tennétek?(Azon kívül persze h meg fogom kérdezni az orvost is).
Aggódok a pelus miatt is, h mivel teszek jót v rosszat.Ha ráadom vagy ha nem.Félek attól is, h folyamatosan meg fog így fázni, meg attól is, h jobban sérül lelkileg ha rá akarom kényszeríteni:(
Köszönöm a válaszokat.Egyrészt "megnyugtató", hogy nem feltétlen jelent egészségügyi problémát, másrészt aggasztó, mert szegénykémnek biztos sok teher nyomja a lelkét amit nagyon nehéz kezelnem, pedig tényleg készültem rá és meg is teszek minden tőlem telhetőt érte.
Viszont a megfázás dolog ami valóban aggaszt.
Amikor szobatiszta lett éjjelre még kapott pelust, majd 2-3 nap után gondolt egyet, levette és közölte, nem kell a pelus.Szépen is ment minden, nem pisilt be.Aztán fokozatosan, ahogy leírtam. :(
Rettenetesen tiltakozna szerintem a gumibugyi vagy mi ellen is, elég akaratos mostanában.
Viszont valaki írta priviben, hogy este már ne nagyon itassam...hát gondoltam erre is, de alapjáraton mindkét fiam rengeteg folyadékot iszik (sima vizet, tehát arra se foghatom, hogy mert valami édes üdítő és azért) és lefekvés előtt közvetlenül is kér inni, ha meg akarom tagadni képes órákig kijárkálni 3 percenként és szajkózza, hogy "kérek vizet".Pedig mindig is olyan volt, h lefektettem és ágyban maradt, aludt is.
Amikor nagyon rossz passzban van még hisztirohamot is kap ha sokadszorra sem kap inni.
Napközben is, fél órát nem bírnak ki ivás nélkül.
(És eddig nem is volt probléma ebből, bármennyit is ittak nem volt bepisilés), ezért is gondolom én is, h lelki oka lehet.
Nehéz ügy nagyon:( Remélem nem lesz belőle komolyabb megfázás vagy egyéb baj:S
szia!
én is hasnló gonddal küzdök, 5 éves a lányom. Én visszaadnám a pelust, de engem is ijesztgetnek, h így sose szokik le, viszont így meg meg fog fázni, vagy valami felfázást és komolyabb bajt is összeszedhet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!