Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Szerintetek ha egy kislány 3...

Szerintetek ha egy kislány 3 évesen még nem szobatiszta, az az anyukája hibája?

Figyelt kérdés
Így nem mehet oviba, anyuka meg dolgozni és ugye már gyes-t sem kap.
2013. aug. 30. 10:48
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Nem! Senki sem hibás. De ne aggódj ezen, max. 1-2 hónap és szobatiszta lesz.
2013. aug. 30. 10:53
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Nem! A szobatisztaság egy idegrendszeri érési folyamat eredménye, amely akár 5 éves korig is elhúzódhat. Egyáltalán nem lehet pelenka nélkül, vagy csak néha vannak balesetek?
2013. aug. 30. 10:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem anya hibája. Nálunk egyébként van a csoportban több gyerek is aki nem szoba tiszta és óvisok. Arról nem is beszélve, hogy jelenleg nem 3 évesen kötelező óviba menni? Már ha kötelező óviba menni akkor kötelesek szobatisztán, nem szobatisztán is bevenni. Szerintem amint bekerül az óviba látni fogja, hogy a többi gyerek szobatiszta és pik-pak meg tanulja ő is az egészet. Esetleg mosható pelenkával lehet kicsit segíteni neki, hogy ne az extra jó nedvszívó pelus legyen rajta amiben cseppet sem zavarja a pisi,kaki, ha nem érezze meg, hogy milyen lucskos, tocsogó érzés bepisilve lenni.
2013. aug. 30. 11:08
 4/8 anonim ***** válasza:
55%

Ismerek olyat, aki lusta volt foglalkozni a gyerekkel. Egyszerűbb volt ráadni a pelenkát, mint elmagyarázni neki, hogy hova pisiljen. Na meg a balesetek takarítása sem tetszett neki.

Persze kell egy érés is hozzá, de azért benne van a szülő is, hogy próbálja tanítani.

Ennyiből nem lehet megállapítani, hogy kinek a hibája.

2013. aug. 30. 11:32
 5/8 anonim ***** válasza:
20%

anya részéröl lustaság

gyerek részéröl kényelmi kérdés

mai pelenkák nemhiába ilyen olyan hiper szuper vékonyak kényelemsek nem érzi hogy pisis. majd hüle lesz letenni magátol a peluast

rá kell vezetni a gyermeket

3 éves ügyes okos gyerek már megérti

2013. aug. 30. 13:13
 6/8 anonim ***** válasza:
65%
Ha csak arról van szó, hogy időnként bepisil, az nem tragédia, előfordul. Ha még életében nem ült vécén, mert anyuka karba tett kézzel várja, hogy "megérjen rá", akkor nevelési hiba.
2013. aug. 30. 16:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát én most részrehajló leszek...:-)

A lányom 3 éves múlt, ma ment először oviba, és nem szobatiszta.

Mindent megtettem amit lehetett, már tavaly nyáron is próbálkoztunk, de nulla eredménnyel.

Bölcsibe járt eddig, és a bölcsivel karöltve fél éve!!!! nincs rajta pelus, és nem szobatiszta...

szted én vagyok a hibás? vagy a bölcsiben is ennyire bénák lennének, hogy 30 évnyi tapasztalattal 2 gondozónőnek sem sikerült szobatisztává tenni a gyerekemet..:-?

Nem hiszem. Semmi lelkifurdim nincs, az égvilágon mindent megtettem, hogy sikerüljön a dolog.

Én így bizton állíthatom, hogy nem az anyukák hibája! :)

2013. szept. 2. 11:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém egy nappal azelőtt lett szobatiszta, hogy betöltötte a 3évet. Azóta nem kell rá pelenka.

MEgtettem én is mindent az ügy érdekében, lukat beszéltem a gyerekbe, hogy hova és hogyan kell csinálni... aztán igérgettem, hogy ez lesz az lesz, ha sikerül, aztán már fenyegettem: NEM MEHETSZ OVIBA... stb. de semmi sem használt. 2,5évesen levettem a pelenkát róla, 2hétig- eredmény 0. VÁrtam két hónapot, ugyanezt eljátszottam- eredény semmi. Volt olyan is, hogy nem volt rajta pelenka, félóránként ültetgettem a vc-re, figyeltem a jeleit- de ekkor is bepisilt-bekakált. Akkor megfogadtam, hogy semmi sem kell neki, csak az ÉN türelmem. VIsszaadtam a pelenkát és nem próbálkoztam vele- nem stresszeltem sem őt, sem magamat.

2éves és 11hónapos volt, mikor először szólt, hogy pisilnie kell. A pisilés onnatól ment is szépen, egyből lekerült a pelenka, de pár nap mulva megint vissza, mivel a kakát még mindig nem jelezte- és megint minden próbálkozás- ha ő szólt- ha én szóltam- minden ellenére, mindig bekakált- így pelenka megint visszakerült. De legalább kezdte zavarni és szóvá is tette. Eltelt 4hét és rájött, hogy bele tud kakálni a bilibe is. Ettől az első sikerélménytől fogva nem volt többet rajta pelenka, mert éjjel-nappal, délutáni alvásidőre is végleg szobatiszta lett.

kb 4-5hétig a bilibe végezte a dolgát- azóta nagyfiu lett és intéz mindent a WC-be.

VAlószínűleg azért voltam türelmetlen vele, mert a nagyobbik fiam 2éves kora után magától lett éjjel-nappalra szobatiszta- úgy hogy nemsokmindent kellett az ügyért tennem. Úgy gondoltam, hogy a második gyerek is hasonló lesz- DE NEM! Minden gyerek más. NÁla valószínűleg közrejátszott, hogy másfél éves korába született meg a 3. tesó- és az, hogy őt is pelenkázzuk. Sokszor mondta, hogy ő is kisbaba...

Neki tovább tartott még megérett a szobatisztaságra, de eljött az ideje.

Szerintem nem az anyuka hibája.

2013. szept. 3. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!