Szerintetek ha egy kislány 3 évesen még nem szobatiszta, az az anyukája hibája?
Ismerek olyat, aki lusta volt foglalkozni a gyerekkel. Egyszerűbb volt ráadni a pelenkát, mint elmagyarázni neki, hogy hova pisiljen. Na meg a balesetek takarítása sem tetszett neki.
Persze kell egy érés is hozzá, de azért benne van a szülő is, hogy próbálja tanítani.
Ennyiből nem lehet megállapítani, hogy kinek a hibája.
anya részéröl lustaság
gyerek részéröl kényelmi kérdés
mai pelenkák nemhiába ilyen olyan hiper szuper vékonyak kényelemsek nem érzi hogy pisis. majd hüle lesz letenni magátol a peluast
rá kell vezetni a gyermeket
3 éves ügyes okos gyerek már megérti
Hát én most részrehajló leszek...:-)
A lányom 3 éves múlt, ma ment először oviba, és nem szobatiszta.
Mindent megtettem amit lehetett, már tavaly nyáron is próbálkoztunk, de nulla eredménnyel.
Bölcsibe járt eddig, és a bölcsivel karöltve fél éve!!!! nincs rajta pelus, és nem szobatiszta...
szted én vagyok a hibás? vagy a bölcsiben is ennyire bénák lennének, hogy 30 évnyi tapasztalattal 2 gondozónőnek sem sikerült szobatisztává tenni a gyerekemet..:-?
Nem hiszem. Semmi lelkifurdim nincs, az égvilágon mindent megtettem, hogy sikerüljön a dolog.
Én így bizton állíthatom, hogy nem az anyukák hibája! :)
Az enyém egy nappal azelőtt lett szobatiszta, hogy betöltötte a 3évet. Azóta nem kell rá pelenka.
MEgtettem én is mindent az ügy érdekében, lukat beszéltem a gyerekbe, hogy hova és hogyan kell csinálni... aztán igérgettem, hogy ez lesz az lesz, ha sikerül, aztán már fenyegettem: NEM MEHETSZ OVIBA... stb. de semmi sem használt. 2,5évesen levettem a pelenkát róla, 2hétig- eredmény 0. VÁrtam két hónapot, ugyanezt eljátszottam- eredény semmi. Volt olyan is, hogy nem volt rajta pelenka, félóránként ültetgettem a vc-re, figyeltem a jeleit- de ekkor is bepisilt-bekakált. Akkor megfogadtam, hogy semmi sem kell neki, csak az ÉN türelmem. VIsszaadtam a pelenkát és nem próbálkoztam vele- nem stresszeltem sem őt, sem magamat.
2éves és 11hónapos volt, mikor először szólt, hogy pisilnie kell. A pisilés onnatól ment is szépen, egyből lekerült a pelenka, de pár nap mulva megint vissza, mivel a kakát még mindig nem jelezte- és megint minden próbálkozás- ha ő szólt- ha én szóltam- minden ellenére, mindig bekakált- így pelenka megint visszakerült. De legalább kezdte zavarni és szóvá is tette. Eltelt 4hét és rájött, hogy bele tud kakálni a bilibe is. Ettől az első sikerélménytől fogva nem volt többet rajta pelenka, mert éjjel-nappal, délutáni alvásidőre is végleg szobatiszta lett.
kb 4-5hétig a bilibe végezte a dolgát- azóta nagyfiu lett és intéz mindent a WC-be.
VAlószínűleg azért voltam türelmetlen vele, mert a nagyobbik fiam 2éves kora után magától lett éjjel-nappalra szobatiszta- úgy hogy nemsokmindent kellett az ügyért tennem. Úgy gondoltam, hogy a második gyerek is hasonló lesz- DE NEM! Minden gyerek más. NÁla valószínűleg közrejátszott, hogy másfél éves korába született meg a 3. tesó- és az, hogy őt is pelenkázzuk. Sokszor mondta, hogy ő is kisbaba...
Neki tovább tartott még megérett a szobatisztaságra, de eljött az ideje.
Szerintem nem az anyuka hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!