Mosható vs eldobható pelus? Első babámat várom és anyósom is beleszól.
anyósodnak mik az érvei? beszélgettél vele, vagy csak "ez van, mert így akarja" és kész??
mi moshatót vettünk még mielőtt megszületett, eldöntöttük, kicsi volt, 3 hetesen nőtt csak bele, addig eldobható volt, fájt a szivem, ahogy telik a kuka napról napra....
aztán elkezdtük használni, egy olcsóbb fajtát, monapel, sokan szídják, nekünk bejött, előtte olvastam róla sok jót, azért ezt választottuk.
50.000 volt az egész, azóta vettem még néhány noname szines kül,sőt ebay-n és nagyobb külsőket a monapelhez, teszek bele néha használtabb, büfiztetésben tönkrement tetra pelenkát is.
ok, mosni kell, de a ruhát is. 2-3 naponta, addig ecetes vízben ázik zárt vödörben, semmi szag, senkit nem zavar. nem kell vasalni, fertőtleníteni. a havi víz, gáz, mosószer (mosószóda, ecet, illóolaj) plusz max 1000, szóval nagyon megéri.
van kakifogó papír is, ha azt teszel bele, a kakis részt ki lehet dobni, de mi sosem használtunk.
és a lényeg: a környezetvédelmen kívül: nem kell nedves törlőkendő, nem kell popsikrém, ami (a költségeken kívül) felesleges vegyi anyag a bőrnek, és szép puha selymes a popsija.
igaz, hogy hamarabb leszokik, de nem azért, mert ez kényelmetlen és zavarja.
amúgy mi zavarná rajta, 100% pamut, az edlobható meg műanyag és klóros papír....
te döntésl, érdemes néhánnyal kipróbálni.
én újat vettem, de mostmár simán vennék használtat, nem fertőző meg ilyenek, ki lehet mosni, kipróbálásra teljesen jó a használt, de teljes csomagnak is.
Szia!
Én mosható pelust használtam a babámmal, sokáig tudnám dicsérni,ha tényleg érdekel, meg is teszem :), csak előtte annyit szeretnék mondani, hogy ez valóban a te döntésed kell, hogy legyen, elég kellemetlen,hogy Anyósod helyetted szeretne dönteni ebben. Legelőször ettől kéne függetleníteni magad, aztán ha tényleg nyitott vagy mindkét verzióra, akkor jöhetnek a pro és kontrák. Annyi mondjuk biztos, hogy ha nem is sok, de plusz energiát igényel a mosható pelusozás,ezért az első hetekben jobb,h aezzel is kíméled magad, legyen kéznél elbodható is, még ha a másikat is választod. Most nincs több időm, de ha lesz írok a mosható pelusokról :)
az előző hozzászólóknak igaza van, az anyóst küldd el haza... neki semmi köze hozzá, ő felnevelte a gyerekét/gyerekeit, ez már nem az ő dolga. az én anyósom még a névválasztásba is bele akart szólni, na persze minden másba is.
én mosható pelust sose használtam, szerintem egyszerűbb az eldobható (leveszed a gyerekről és kidobod..) a márka nem érdekel, eleinte a Pampers pelust vettük, mert jó árban volt és szerettem is nagyon. A Tesco-s pelenka nem jó, abból kifolyt mindig, most 1 éves a lányom, és most Penny-s pelenkát használok, nagyon meg vagyok elégedve vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!