Előre bocs a hülye kérdésért de a kisfiuk mikor elkezdenek szobatiszták lenni hogy kell pisiltetni őket? Ülve vagy "mint a nagyok"?
A kisfiam 3 éves, kb. 2,5 éves kora körül kezdődött a szobatisztaság felé menni.
Én sosem ültettem bilire, hanem állva tanítottam pisilni- először a bilibe, aztán a normál wc-be (fellépővel otthon, mert ugye az normál magasságú).
A legelején kicsit megemeltem a bilit, hogy belemenjen a pisi, megtanítottam, hogy hogyan kell megfognia magát, irányítani a pisit.
Megy ez már nekik ilyen korban.
Mára teljesen szobatiszta természetesen, bárhol vagyunk, nem okoz gondot a pisilés (akár egy bokorban is megoldja, ha kirándulunk és nincs más pl.) és nem szokott kipisilni a wc-ből sem. Egyedül megy és intézi a dolgát, csak este vagy éjszaka kellek a villanykapcsoláshoz (nálunk 1 méternél kicsit magasabban van a kapcsoló)
Nem bántam meg, hogy nem ülve tanítottam.
Mi a vécébe és ülve pisiltettük (szabadban állva), és már iskolás, de itthon ülve pisil, viszont másutt állva. A helyzet az, hogy nem bánom, mert mikor mások fiai itt pisilnek állva, utána eléggé gusztustalan a vécénk.
Hozzáteszem, több felnőtt férfit is ismerek (a férjemet is beleértve), aki otthon ülve végzi e dolgát, mivel saját bevallásuk szerint kevésbé „koszolós” így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!