Mikor, miért pont akkor és hogyan kezdtétek a szobatisztaságra szoktatást?
2 év 3 hónaposan.
nem azért, hogy szobatiszta legyen, csak szerettem volna, ha egyszer sikerül bilibe pisilni, csak hogy tudja mi az.
ráültettem, fél órát bohóckodtunk, hogy rajta maradjon és véletlenül oda sikerüljön. aztán sikerült, tetszett neki, így 2 hét múlva már baleset se volt :)
Eddig csak csajaim vannak akiken már nincs pelus,majd a fiammal nem tudom hogy lesz :-)
A nagyom 2 éves +1 napos volt amikor eltettem a pelenkát reggelre,mondva,hogy nincs,bili van,szép bugyi van... Nem volt baleset- előtte 1 héttel volt esténként 1-2 sikerélménye,utána rögtön minden fele pisilt :-) .
A másodikkal már nem volt ilyen egyszerű,mert elég huncut teremtés. 23 hónaposan minden este a kádba pisilt amint bele tettem,így elkezdtem magyarázni hogy az ott a pisi,azt a bilibe kell majd... Utána egy-két este ráült a bilire fürdés előtt,pisilt,nagy dicséret,utána nappal levettem a pelust... Huncut lánykám a kérdésemre hogy kell e pisilni,egy nagy nemmel válaszolt,majd elszaladt,vissza,majd elém állt és széles vigyorral beterpesztett,a lábam elé csurgott... Két éves korára elfelejthettük a pelust :-)
3. lányom egy arany virág. 20 hónaposan ismerkedett meg a bilibe pisiléssel,de nem fűlött hozzá a foga,vissza jöttek a hosszú nadrágos idők.. nem is erőltettem. Kb 1,5 hónap telt el,mikor újra próbálkoztunk. Még éppen nem volt 22 hónapos,mikor kijelenthettem,hogy szoba-és ágytiszta :-) persze itthonról el úgy mentünk,hogy pelus volt rajta a biztonság kedvéért (mivel nem szólt,csak ráült itthon a bilire,vagy húzott a wc-hez),ami mindig szárazon került le róla :-)
Voltak balesetek eleinte,mert voltak rossz napjai,amikor nem akart bilibe pisilni,de pelus nem volt rajta.
Megjegyzem,én mindig hagytam,hogy kísérjenek a wc-re,hiszen így tanulnak. :-) Amikor már elérkezettnek láttam az időt,akkor magyarázni kezdtem Nekik. Amikor már ott voltak,hogy gyakorolták a szobatisztaságot,akkor mindig azt mondtam ,hogy "nézd,milyen ügyes vagyok! nem pisiltem a bugyiba,wc-be pisiltem!!" A középső lánynak szokása volt akkor wc-re menni,amikor már nagyon kellett. erről úgy szokott le,hogy mindig amikor pisilnem kellett- mindegy mennyire/volt hogy már durranni készült a hólyagom- mondtam nagy nyugodtan,hogy "hm,pisilnem kell egy kicsit,na ezt itt hagyom,pisilek,majd utána befejezem". Így megtanulta,hogy előbb pisilés,amit csinálunk az megvár :-)
Kíváncsi vagyok hogy a kicsi fiamnál ez hogy lesz :-) Még csak fél éves,szóval még jó pár hónapot várni kell hogy kiderüljön :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!